Fed'in faiz indirimi kripto ETF'lere para akışını hızlandırdı

Fed'in faiz indirimine gitmesinin ardından piyasalara coşkulu bir hava hakim olurken bu rüzgar kripto paralara da pozitif yansıdı.

CoinShares'in Pazartesi günkü haftalık raporuna göre, kripto borsa yatırım fonları (ETF'ler) art arda ikinci hafta 321 milyon dolarlık girişe tanık oldu. Bitcoin ETF'leri beklendiği gibi 284 milyon $ ile en büyük giriş payına sahip olurken, Ethereum ürünleri 29 milyon $ değer kaybettikten sonra çıkışlarını beş hafta üst üste negatif net çıkışa uzattı.

Bitcoin ETF'leri 321 milyon dolarlık girişe öncülük etti

CoinShares raporuna göre, kripto yatırım ürünleri, Federal Açık Piyasa Komitesi'nin (FOMC) Çarşamba günü aldığı 50 baz puanlık faiz indirimi kararının da etkisiyle geçen hafta 321 milyon dolar giriş kaydetti.

Faiz indirimi kararının ardından, yönetilen toplam varlıklar %9 artarken, toplam yatırım ürünü hacimleri bir önceki haftaya göre %9 artarak 9,5 milyar $'a ulaştı.

Coğrafi olarak, ABD geçen hafta toplam 277 milyon $ ile en yüksek girişleri görürken, İsviçre 63 milyon $ giriş kaydetti. Buna karşılık, Almanya, İsveç ve Kanada sırasıyla 9,5 milyon dolar, 7,8 milyon dolar ve 2,3 milyon dolarlık çıkışlara tanık oldu.

Bitcoin ETF'leri varlık sınıfları arasında liderliğini sürdürerek 284 milyon dolar giriş kaydetti. Bitcoin, Çarşamba günü Fed'in faiz indirimi kararından bu yana %22'nin üzerinde yükselerek, bu yazının yazıldığı sırada 63.000 $'ın hemen üzerinde işlem görüyor.

Bitfinex verilerine göre, Bitcoin 25 Ağustos'ta ulaştığı 65.200$'lık en yüksek seviyenin hemen altında yer alıyor. Veriler ayrıca, Ağustos ayındaki direnç seviyelerinin aşılmasının BTC'yi yeni zirvelere taşıyabileceğini gösteriyor.

Tersine, Bitcoin için spot alımların azalması, fiyat konsolidasyonu veya kısmi bir düzeltme ile sonuçlanabilir.

Öte yandan, CryptoQuant'ın verileri, uzun vadeli zincir içi destek seviyelerinin BTC için olumlu bir görünüme işaret ettiğini gösteriyor. Fon akış oranının 7 günlük Basit Hareketli Ortalaması (SMA) 0,05'e ulaşarak bir toparlanma belirtisi gösterdi.

CryptoQuant'a göre, bu toparlanma bir ayı piyasası ve bir boğa piyasasının başlangıcından sonra meydana geliyor ve Bitcoin'in fiyatında önemli artışlara yol açıyor.

Bu arada, Ethereum ETF'leri geçen hafta toplam 29 milyon dolar tutarında daha fazla çıkışa tanık oldu. Çıkışların çoğu Grayscale'in Ethereum Trust'ından geldi ve minimum girişler yeni çıkarılan ETF'lerden oldu.