Fitch, Ereğli'nin (EREGL) notunu yükseltti 

Türkiye'nin kredi notunu geçtiğimiz günlerde artırmış olan Fitch Raitings, buna bağlı olarak Ereğli Demir Çelik'in de (EREGL) kredi notunu artırdı. 

Fitch Raitings, Ereğli Demir Çelik'in (EREGL) kredi notlarını artırdı ve görünümünü "Durağan" olarak belirledi. Buna göre kredi derecelendirme kuruluşu Ereğli'nin "B+" olan uzun vadeli kredi notu "BB-"ye yükseltilmiş ve not görünümü "pozitif"ten "durağan"a revize edildi.

Ereğli Demir Çelik tarafından KAP'ta yayınlanan açıklamada şu ayrıntılara yer verildi; 

"Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Fitch Ratings tarafından Türkiye'nin kredi notunun  "B+"dan "BB-"ye yükseltilmesi ve "pozitif" olan görünümün "durağan" olarak değiştirilmesini takiben, Şirketimizin "B+" olan uzun vadeli kredi notu "BB-"ye yükseltilmiş ve not görünümü "pozitif"ten "durağan"a revize edilmiştir."

Fitch'in kredi derecelendirme ölçeğinde, BB-'den sonra sırasıyla BB ve BB+ notları yer alıyor. Bu üç not da halen "spekülatif" olarak nitelendirilen seviyede bulunuyor. BB+ seviyesinin üzerindeki not seviyeleri ise BBB-'den başlıyor ve bu not seviyesinden itibaren notlar Yatırım yapılabilir seviyeye geçmiş oluyor. 

Fitch'in kredi sıralama tablosu şu şekilde;