Fitch, Türk Telekom'un (TTKOM) notunu yükseltti 

Türkiye'nin kredi notunu geçtiğimiz günlerde artırmış olan Fitch Raitings, buna bağlı olarak Türk Telekom'un da (TTKOM) kredi notunu artırdı. 

Fitch Raitings, Türk Telekom'un kredi notlarını artırdı ve görünümünü "Durağan" olarak belirledi. Buna göre kredi derecelendirme kuruluşu Türk Telekom'un uzun vadeli yerel ve yabancı para cinsinden kredi notlarını (IDRs) "B+" dan "BB-"ye yükseltti ve görünümlerini "Durağan" olarak belirledi. 

Fitch ayrıca Türk Telekom'un uzun vadeli öncelikli teminatsız enstrüman notunu da 'BB-'/'RR4' e yükseltti.

Türk Telekom'un konuya dair açıklamasında şöyle denildi; 

"Fitch Ratings, 6 Eylül 2024 tarihinde Türkiye'nin yabancı para cinsinden uzun vadeli kredi notunu (IDR) "B+" dan "BB-"ye yükseltti ve görünümünü "Durağan" olarak belirledi. Bu gelişmeyi takiben Kuruluş, Türk Telekom'un uzun vadeli yerel ve yabancı para cinsinden kredi notlarını (IDRs) "B+" dan "BB-"ye yükseltti ve görünümlerini "Durağan" olarak belirledi. 
Fitch ayrıca Türk Telekom'un uzun vadeli öncelikli teminatsız enstrüman notunu da 'BB-'/'RR4' e yükseltti."

Fitch'in kredi derecelendirme ölçeğinde, BB-'den sonra sırasıyla BB ve BB+ notları yer alıyor. Bu üç not da halen "spekülatif" olarak nitelendirilen seviyede bulunuyor. BB+ seviyesinin üzerindeki not seviyeleri ise BBB-'den başlıyor ve bu not seviyesinden itibaren notlar Yatırım yapılabilir seviyeye geçmiş oluyor. 

Fitch Raitings'in kredi derecelendirme tablosu ise şu şeklilde;