BofA, fon veri sağlayıcısı EPFR'nin rakamlarına dayanarak, Çarşamba gününe kadarki haftada nakit fonlara toplam 29 milyar dolar giriş olduğunu, küresel yatırımcıların ayrıca 13 milyar dolarlık hisse senedi fonu ve 9,8 milyar dolarlık tahvil satın aldığını söyledi.
Küresel ekonominin şaşırtıcı dayanıklılığı hisse senedi piyasalarının keskin bir şekilde yükselmesine yardımcı olsa da, yaklaşan resesyona ilişkin korkular birçok yatırımcının bu yılın ilk yarısı boyunca büyük nakit pozisyonları tutmasına neden oldu.
Hisse senedi yatırım eğilimleri arasında, Japon hisse senetlerine haftalık girişler 8,9 milyar dolar ile üst üste beşinci haftasında da devam ederken, ABD'nin büyük hisse senetlerine son sekiz ayın en büyük girişi 12,9 milyar dolar oldu.
BofA verileri, Perşembe günü açıklanacak önemli ABD işsizlik verilerinin Federal Rezerv'in Haziran ayındaki duraklamanın ardından Temmuz ayında faiz artırımlarına devam edeceği yönündeki beklentileri artırmasından önce, Çarşamba gününe kadar olan haftadaki akışları yansıtıyor.
Veriler hisse senedi piyasalarında keskin bir satış dalgasına neden olurken, Atlantik'in her iki yakasında da kısa vadeli tahvil faizleri Mart ayı seviyelerini aşarak finansal kriz sonrası en yüksek seviyelere tırmandı.
"Finansal koşulların 3. çeyreğin başlarında yeniden sıkılaşması, 'daha uzun süre daha yüksek/sert iniş' görüşünün yerleşmesini sağlıyor" denilen raporda BofA, üçüncü çeyrekte finansal koşulların daha da sıkılaşmasının yatırımcıların sert bir ekonomik iniş için pozisyon almaları için büyük bir fırsat yaratacağını kaydetti.
Gelişmiş piyasa hisse senetlerine girişler Kasım 2022'den bu yana ilk kez gelişmekte olan piyasa hisse senetlerine girişlerden daha yüksek bir seyir izleyerek son sekiz haftada sırasıyla 31 milyar dolar ve 14 milyar dolar olarak gerçekleşti.
Piyasa duyarlılığını ölçen ve bir dizi teknik piyasa ölçümüne dayanan BofA "boğa ve ayı" göstergesi değişmeyerek 3,2 ile yükselişten çok düşüşe işaret etti. 10 aşırı yükseliş, 0 ise tam tersi anlamına geliyor.