Ford hisseleri eridi, son 16 yılın en kötü performansını gösterdi

Ford hisseleri 2008'den bu yana en kötü gününü geçirdi ve şirketin hayal kırıklığı yaratan kazançlarının ardından otomobil sektöründeki düşüşe öncülük etti.

 Ford Motor, hayal kırıklığı yaratan sonuçlar ve yatırımcıların gelecekteki performansa ilişkin temkinli kalması nedeniyle bu hafta ABD'nin önde gelen otomotiv hisselerinde düşüşe öncülük ediyor.

Ford'un hisseleri Perşembe gününü %18,4 düşüşle 11,16 $'dan kapattı. Bu, hisse senedinin 2008'den bu yana en kötü günlük düşüşüne ve S&P 500 şirketleri arasında en kötü ikinci performansa işaret ediyor.

General Motors ve Stellantis hisseleri de şirketlerin bu hafta sonuçlarını bildirmesinin ardından önemli ölçüde düştü. Salı günü öğleden sonra sonuçlarını açıklayan Tesla'nın hisseleri, Çarşamba günü 2020'den bu yana en büyük günlük düşüşünün ardından Perşembe günü %2 arttı.

Geleneksel "Detroit" otomobil üreticileri - Ford, GM ve Stellantis - kısmen sektör genelindeki belirsizlik nedeniyle, ancak daha çok bireysel sorunlara yanıt olarak satış gördü. GM Perşembe gününü %5 düşüşle 44,13 $ 'dan kapattı. Böylece şirket bu hafta %8,6 değer kaybetti.

Stellantis, Perşembe sabahı CEO Carlos Tavares tarafından açıklandığı üzere, büyük ölçüde Kuzey Amerika operasyonlarında devam eden sorunlar nedeniyle "hayal kırıklığı yaratan" ilk yarı sonuçları bildirdi. NYSE'de işlem gören Stellantis hisseleri Perşembe gününü %7,7 düşüşle 18,09 $'dan kapattı ve Ağustos ayında hisse başına 17,57 $ olarak belirlenen 52 haftanın en düşük seviyesine yakın işlem gördü.