FTX'in Milyar Dolarlık Planı Onaylandı! Uzmanlar Meme Coinlere Yöneliyor

FTX’in geri ödeme planını onayladı. Borsa, topladığı 14,7 ila 16,5 milyar dolar değerinde varlığı yatırımcılara dağıtacak

ABD mahkemesi yatırımcılarına milyarlarca dolar zarar ettirerek iflas eden kripto para borsası FTX’in geri ödeme planını onayladı. Borsa, topladığı 14,7 ila 16,5 milyar dolar değerinde varlığı yatırımcılara dağıtacak. 

Dünyanın en büyük kripto para borsalarından biriyken 2022’de yaşadığı likidite sorunu sebebiyle çöken FTX, yatırımcılarına 11 milyar dolar civarı para kaybettirmiş ve kripto dünyasında karanlık bir dönemin başlamasına yol açmıştı. Borsanın CEO’su Sam Bankman-Fried ise 7 ayrı dolandırıcılık ve kara para aklama gibi suçlardan 25 yıl hapis cezası almıştı. Bir süredir yeniden yapılanma planı için çalışan ve geçtiğimiz aylarda yatırımcıların hepsine geri ödeme yapacağını duyuran FTX’in milyar dolarlık planının ABD mahkemesi tarafından onaylanması heyecan yarattı. 

FTX mağdurları alacaklarını tazmin etme heyecanına kapılırken kripto meraklıları da artacak likidite sebebiyle hareketlenmesi beklenen piyasalara hazırlık yapmak için Pepe Unchained token satın almak gibi yatırım kararlarına yöneldi. TraderSZ takma adıyla yayın yapan bir kripto uzmanı, boğa piyasasının geldiğini ve NEIRO, FWOG ve KHAI gibi meme coin’lerin de yükselişe geçebileceğini öne sürdü. 

ABD’nin Delaware eyaletinden iflas davasına bakan yargıcın onay verdiği plana göre, FTX yatırımcılarının yüzde 98’i civarı yüzde 19’luk faizle geri ödeme alabilecek. Geri ödeme planının kripto para piyasasını ne şekilde etkileyeceği heyecanla takip ediliyor. 

Pepe Unchained Ön Satışı 18 Milyon Doları Aştı

Kripto piyasalarında adından sıklıkla söz ettiren Pepe Unchained token ön satışında toplanan fonlar 18 milyon doları aşarak rekora koşuyor. Popüler meme coin PEPE’yi bir üst seviyeye çıkan proje, 3 Ekim’deki 17 milyon dolarlık yatırımın üzerine eklenen balina FOMO’su sebebiyle 1 milyon daha ekleyerek 18 milyon dolar yatırım toplamayı başarıyor. 

Proje ekibi tarafından yakın zamanda duyurusu yapılan geliştirici hibesi ve Katman-2 ‘nin planları sebebiyle Pepe Unchained tokene olan ilgi giderek artıyor. Yeni güncellemeler ile PEPE’yi Katman-2 teknolojisine kavuşturacak projedeki bu gelişmeler, ön satış etkinliğinin yakında tamamlanacağı ve borsa listelemelerinin gerçekleşeceği ile ilgili ipucu veriyor. 

CoinMarketCap verilerine göre 49 milyar doları aşan piyasa değeriyle sektörde heyecan yaratan meme coinler, yatırımcıların en çok tercih ettiği projelerden oluyor. Ciddi yükseliş kaydeden NEIRO, SPX ve TRUMP gibi coinlerin yanında yer almaya aday PEPU coin ise borsada listelenmeyi bekliyor. Mevcut aşamada yatırımcılar, fiyatlar yükselmeden önce 0,00994 dolar karşılığında PEPU coin satın alabiliyor. 

Crypto All-Stars Token 2,1 Milyon Dolara Ulaştı

Bileşik meme coin staking mekanizması ile meme coinlerden pasif gelir elde etme imkanı sunan Crypto All-Stars token satın almak isteyen yatırımcılardan toplanan fonlar 2,1 milyon dolara ulaşıyor. 

Projenin merkezinde türünün ilk örneği olan MemeVault isimli bir staking protokolü bulunuyor. Bu platform, piyasa değeri milyar dolarları aşan meme coinleri stake etmeye yardımcı oluyor. Bu sayede yatırımcılar meme coin varlıklarını elinde tutmak yerine bunlardan gelir elde edebiliyor. 

Ön satışı devam eden projenin native tokeni STARS token, yalnızca olası bir ralli umuduyla kazanç sağlamıyor. STARS token sahipleri staking ödüllerini üç kata kadar katlama şansı buluyor. Staking ile desteklenen yatırımcılar, STARS tokenlerini kilitleyerek mevcut oranıyla yüzde 700 üzerinde APY ve ETH bloğu başına 2801,44 STARS token ödül alabiliyor. 

Aşamalı ön satışın mevcut diliminde STARS token 0,0014887 dolardan alıcı buluyor. Yatırımcılara DOGE ve SHIB gibi en popüler meme coinleri stake etme şansı sunan proje, satın alımlarda da meme coin ile ödeme imkanı sağlıyor. Kripto meraklıları, ETH, USDT, BNB ve kart işlemlerinin yanı sıra FLOKI, SHIB, PEPE ve DOGE ile STARS token satın alabiliyor. 

10x Yapma Adayı Flockerz Token 500 Bin Doları Aştı

Hafta sonu Flockerz token satın almak isteyen yatırımcılardan 100 bin dolar toplamayı başaran FLOCK ön satışı 500 bin doları aşıyor. Kripto piyasasına yeni giriş yapan kuş temalı meme coin, sıradaki NEIRO ve MEW olabileceği beklentisiyle ivme kazanıyor. 

Flockerz token rakiplerinden farklı olarak gerçek bir merkeziyetsiz ekosistem yaratıyor. Flocktopia isimli bu dünyada FLOCK token sahipleri eşit haklara sahip bireyler olarak oy verdikçe kazanıyor. Yenilikçi Oy Ver ve Kazan özelliği ile yatırımcılar, hem ekosistemin geleceğini şekillendiriyor hem de kullandıkları oyların karşılığında çeşitli ödüller kazanıyor. 

Birkaç hafta içerisinde 500 bin dolardan fazla yatırım toplamayı başaran FLOCK token, indirimli ön satışı ve merkeziyetsiz platformunun yanı sıra yüksek staking ödülleri ile de dikkat çekiyor. Projenin APY’si mevcut oranıyla yüzde 3444’te otururken yatırımcılar ETH bloğu başına 684,93 FLOCK token ödül kazanabiliyor. 

Merkeziyetsiz bir devrim yaratmak isteyen ve topluluğu önceliklendiren FLOCK token satın almak isteyen kripto meraklıları, ön satışın mevcut aşamasında token başına 0,005724 dolar ödüyor. Fiyatlar artmadan ön satışa katılmak isteyenler, ETH, USDT, BNB ve kart işlemleri ile ödeme yapabiliyor.