Garanti BBVA Yatırım, 7 hisselik model portföyü ve kazandırma potansiyelerini açıkladı

Garanti BBVA Yatırım'ın ikisi banka toplam yedi hisseden oluşan portföyünün kazandırma potansiyeli ne?

Garanti Yatırım, BIST 100 endeksinde ağırlığı olan 7 hisse senedinden oluşturduğu model portföyünü revize ederek ağırlıklarını ve hedef fiyatlarını açıkladı. İkisi banka toplam yedi hisseden oluşan portföy değerlendirmesi şöyle

AKBNK (%10), BIMAS(17%), KCHOL (%16),TCELL (%16),THYAO(%16), YATAS(%15),YKBNK (%10).

Güncel Hisse Stratejileri

2024 yılında gelişmekte olan ülke benzerlerine göre %34 olumlu ayrışan BIST100 endeksi için olumlu görüşümüz şu 3 nedenden dolayı devam ediyor; i) %65 ile zirvesini gören kısa vadeli mevduat faizlerinde son dönemde yaşanan geri çekilme, ii) yabancı yatırımcı ilgisinin yerel seçimlerden sonra artarak devam etmesi, iii) kredi notunda yaşanan olumlu gelişmeler ile ülke risk priminin geriliyor olması. Yılbaşı strateji raporumuzda önceki dönemde vurguladığımız Türkiye'nin makro politikalarda doğru rotaya girdiği tezi yerel seçim sonrası daha da güçlendi ve yabancı yatırımcı nezdinde de karşılık buldu. Bu kapsamda yıl sonu ve ilk çeyrek bilançoları sonrası net kar tahminlerimizde güncellemeler yaptık. Ayrıca, Türkiye 5 yıllık Eurobond ile aynı vadeli ABD hazine tahvili arasındaki faiz makasının göre 85 baz puan iyileşti. Bu faktörleri göz önünde bulundurarak BIST100 tahminimizi 14,500'e yükseltiyoruz.

**Makro tarafta, iç talepteki yavaşlamanın hala sınırlı olduğunu ve toplam talebin arzdan daha güçlü devam ettiğini görüyoruz.** Yılın ilk yarısındaki güçlü performans ve para politikasının gecikmeli etkileri göz önüne alındığında, 2024 GSYH tahminimizin olan %3.5 için risklerin yukarı yönlü olduğunu düşünüyoruz. Enflasyonun ise yıl sonunda %40-45 bandında oluşacağını öngörüyoruz. Bu koşullarda, yurt içi talep koşullarını görece iyi yönet ve pazar çeşitliliğini sağlamış sektörlerin olumlu ayrışacağı bir dönem bekliyoruz. Artan global faizler ve güçlü TL, ihracatçı şirketler için zorlu bir dönemi işaret etse de, BIST'de işlem gören şirketlerin şu anki bulunduğu durumu gayet iyi yönettiğini bir kez daha şahit olduk. Bu görünüm ışığında; bankacılık, havacılık, gıda perakendesi ve telekom beğendiğimiz sektörler arasında yer alıyor.

**BIST100 bir yıl ileriye dönük beklentilerle, 5.5x F/K ve 4.6x FD/FVAÖK çarpanlar ile işlem görüyor.** Bu oranlar sırasıyla gelişmekte olan ülke (GOP) benzerlerine göre %60 ve %50 iskontoya işaret ediyor. Son dönemde yaşanan normalleşme neticesinde risk priminde yaşanan düşüş, faiz koşulları ve kar büyüme beklentileri ile şıgında 6.9x seviyesinde bir F/K çarpanının BIST100 için adil düzey olduğunu hesaplıyoruz. Bu F/K çarpanı ve kar büyümesinin yaptığı endeks seviyesi 14,500 olmakla birlikte, bu hedef tahmiller çarpan ortalamaları ve hisse bazlı endeks tahmin çalışmalarımıza uyumlu görünmektedir. BIST100 beklentimiz, %37 potansiyel getiriye işaret etmekte ve bunun %12'si çarpan büyümesi, %25'i ise kar artışından gelmektedir.

**Bankacılık, telekom, havacılık ve gıda perakendesi en beğendiğimiz sektörler.** Normalleşme ve rasyonel politikalara dönüş stratejisinin en olumlu etkileyeceği sektör bankacılık. 2024 yılında sıkı para politikası net faiz marjı üzerinde olumsuz etki yaratacak olsa da, güçlü ve kararlı para politikasına bağlı olarak risk primlerinde yaşanan düşüş en çok bankacılık sektörü üzerinde etkili olacaktır. 2025 ve 2026'da güçlü kar büyümesi beklenen sektördeki operasyonel normalleşme karlılıkta fiyatlamaların devam etmesini bekliyoruz. Mevsimsellik nedeniyle 3. ve 4. çeyreklerin en güçlü olduğu havacılık sektörü için olumlu görünüm devam ediyor. Sektörde birim gelirlerin normalleşmesi ve doluluk kapasitelerinin artması olumlu birim gelirlerin normalleşmesini desteklemektedir. Sektörde kapasite artırımlarının devam edeceği beklentimizle birlikte doluluk oranlarının yüksek noktalarda olacağını düşünüyoruz. Doluluk oranları arttıkça, birim gelirlerde normalleşme ve pazar payı artışı yolcu sayısı ve yan gelirlerin artışına da işaret etmektedir. Abone başına gelirlerdeki artışın devamı ile telekom sektöründe kontratlı aboneler desteği ile gelir artışlarının enflasyon üzerinde kalmaya devam edeceğini öngörmekteyiz.

**Telekom sektörünü, enflasyonist etkileri yansıtmak amacıyla fiyat artışlarının devamı, faturalı abone sayısında artış, daha yüksek paketlere geçiş ve artan data kullanımı neticesinde ARPU büyümesi beklentilerimiz dahilinde beğenmeye devam ediyoruz.** Asgari ücret artışına ilişkin belirsizlik, enflasyon muhasebesinin etkileri ve yıl sonuna doğru enflasyondaki düşüş öngörümüze rağmen, 2024 yılı içerisinde ortalama enflasyonun yüksek devam edecek olması ve inelastik talep koşullarından dolayı gıda perakendesi tarafında 2024 için seçici olmak kaydıyla olumlu görüşümüz bulunmaktadır.

**Talep koşulları kuvvetli, verimli maliyet yönetimine sahip ve değerleme anlamında cazip hisseleri ön plana çıkarıyoruz.** Model portföyümüzde bankaların ağırlığı, BIST100 endeksindeki ağırlığının 4 puan üzerinde ve %22. Bankacılık endeksinde güçlü temel göstergelere sahip ve yüksek özkaynak karlılığı üretebilen bankalardan **Akbank ve Yapı Kredi'yi** beğeniyoruz. Ayrıca, dengeli portföy yapısı, güçlü büyüme vaat eden şirketleri ve yüksek iskonto nedeniyle **Koç Holding'i** cazip buluyoruz. **Turkcell** tarafında fiyat artışlarının devamı, faturalı abone sayısında ve data kullanımında artışın desteği ile ARPU büyümesi ve dolayısıyla enflasyon üzerinde büyüme kaydedeceğini bekliyoruz. **Türk Hava Yolları**'nı ise yüksek sezonsallıkla birlikte yolcu sayısında artışın devam edeceğini, ayrıca, içerde ve deniz taşımacılığındaki sorunlar nedeniyle kargo tarafının da güçlü kalacağını düşünüyoruz. Genel olarak havayolu sektöründe yılın geri kalanında kapasite ve yolcu sayısının artmaya devam edeceğini bekliyoruz. Gıda perakendesi için olumlu öneriyoruz. Kredi kartı komisyon gelirlerinden etkilenmeyen **Bim**, özel markalı ürünleriyle de tüketicinin sağlıklı gıdaya erişimini desteklemektedir. Asgari ücret artışlarının etkisiyle artan maliyetlerin, ürünlerin geneline de satışlardaki artışın katkıda etkiyle, negatif etkiler bu oranda telafi edilebilecektir. **Yataş**'ın satışlarının yaklaşık %50’sini oluşturan bayiyle yaptığı satışlar, kredi kartı komisyon giderleri yansımasından. Dolayısıyla Yataş’ın kredi kartı komisyonlarından olumsuz etkilenmesini bekliyoruz. **Teknosa** modelin hedef fiyat hareketlerinden ve yüksek iskonto riski öne çıksa da, model portföyümüzde uyguladığımız zarar durdur kuralı gereği (%15 rölatif) beğendiklerimiz listesinden çıkartıyoruz.