Gen İlaç (GENIL) yeni buluşunu duyurdu

Gen İlaç, geliştirdiği sedef hastalığı kreminin Faz 2 klinik araştırmalarının sonuçlarını açıkladı. 

Gen İlaç ve Sağlık Ürünleri Sanayi ve Ticaret A.Ş. geliştirdiği sedef hastalığı kreminin Faz 2 klinik araştırmalarının sonuçlarını Amsterdam'da gerçekleştirilmekte olan Avrupa Dermatoloji ve Veneroloji Akademisi (European Academy of Dermatology and Venereology) 2024 Kongresi'nde bugün açıkladı. 

Şirketin açıklamasında, topikal olarak uygulanan GN-037 kreminin plasebo uygulanan hastalara göre istatistiksel olarak anlamlı şekilde etkili ve üstün olduğu kanıtlandığı ifade edildi. 

Gen İlaç'ın KAP 'ta yayınladığı duyurusunda şu ayrıntılara yer verildi; 

"01.02.2023 tarihinde Kamuyu Aydınlatma Platformu'nda Faz 2 klinik araştırmalarına başladığımızı duyurduğumuz (https://www.kap.org.tr/tr/Bildirim/1107881), formülasyonu GEN AR-GE laboratuvarlarımızda geliştirilen ve şirketimizin yenilikçi araştırma ilacı olan GN-037 topikal kreminin hafif ve orta şiddetli plak tipi sedef hastalığının (psoriasisin) tedavisinde klinik etkililiğinin ve güvenliliğinin değerlendirildiği çok merkezli, randomize, çift kör, plasebo kontrollü, paralel gruplu Faz 2 klinik araştırmamızın sonuçları 25-28 Eylül 2024 tarihleri arasında Amsterdam'da gerçekleştirilmekte olan Avrupa Dermatoloji ve Veneroloji Akademisi (European Academy of Dermatology and Venereology) 2024 Kongresi'nde bugün açıklanmıştır. 

Bu Faz 2 klinik araştırmamıza dahil edilen, hafif ve orta şiddetli plak tipi sedef hastalığı bulunan hastaların analiz edilen verilerine göre topikal olarak uygulanan GN-037 kreminin plasebo uygulanan hastalara göre istatistiksel olarak anlamlı şekilde etkili ve üstün olduğu kanıtlanmıştır. Söz konusu geliştirme programımıza ilişkin yeni gelişmeler ortaya çıktıkça kamuoyu ile paylaşılmaya devam edilecektir.

Sedef hastalığı çeşitli klinik biçimlerde ortaya çıkabilen, yineleyici, kronik bir deri hastalığıdır. Sedef hastalığının sıklığı farklı toplumlarda ve coğrafik bölgelerde değişiklik gösterir. Yayınlanmış olan farklı çalışmalar sedef hastalığının sıklığının genel popülasyonda %1,5-2 oranında olduğunu rapor etmektedir. Sedef hastalarının %70-80'i sınırlı/lokalize hastalığa sahip olup yalnızca topikal tedavi ile yönetilmektedir. Bu yönüyle topikal tedavi, sedef hastalığı yönetimindeki en yaygın tedavi şeklidir. Mevcut bilgilere göre ülkemizde yaklaşık 1.300.000 sedef hastasının bulunduğu ve bu hastaların yaklaşık 900.000'inin topikal ilaçlarla tedavi edildiği tahmin edilmektedir.

Kamuoyuna saygı ile duyurulur."