Goldman Sachs 2025 yılı için altın fiyatlarıyla ilgili fiyat verdi

Goldman Sachs, Fed'in faiz indirimine gideceği beklentisiyle altın fiyatlarında yükseliş görüşünü yineledi ve fiyat verdi.

Goldman Sachs Pazartesi günü, merkez bankası talebini ve ABD Merkez Bankası'nın bu haftaki politika toplantısında yakın zamanda faiz indirimine gideceğini gerekçe göstererek altın fiyatlarına ilişkin iyimser görünümünü yineledi.

Altın fiyatları, zayıflayan dolar ve Fed'in büyük bir faiz indirimine gideceği beklentisiyle Pazartesi günü tüm zamanların en yüksek seviyesi olan ons başına 2.589,6 dolara yükseldi.

Yeni sekmede açılan CME FedWatch aracına göre, piyasalar şu anda Fed'in 17-18 Eylül'deki toplantısında 25 baz puanlık bir ABD faiz indirimi olasılığını %33, 50 baz puanlık bir indirim olasılığını ise %67 olarak fiyatlıyor.

Yatırım bankası bir notunda, “Ekonomistlerimizin Çarşamba günü 25 baz puanlık Fed indirimi baz senaryosu altında altın fiyatlarında bir miktar taktiksel düşüş görsek de, uzun altın ticareti tavsiyemizi ve 2025'in başlarında 2.700 $/toz fiyat hedefimizi yineliyoruz” dedi.

Goldman Sachs, merkez bankalarından gelen yapısal olarak daha yüksek bir talep fiyat seviyesindeki ilişkiyi sıfırlarken, faiz oranlarındaki değişikliklerin altın fiyatlarındaki dalgalanmaları yönlendirmeye devam ettiğini belirtti.

Ayrıca, fiziki altınla desteklenen borsa yatırım fonlarının, Fede'in politika faiz oranı azaldıkça sürekli olarak yükseldiğini belirtti.