Goldman Sachs, S&P 500'de hedefini yükseltti

Goldman Sachs, yıl sonu ve önümüzdeki 12 ay için S&P 500 endeksi hedefini yükseltti

Goldman Sachs, kurumsal şirketler için daha yüksek kar marjı büyümesi ve 2025'e kadar istikrarlı bir makroekonomik görünüm beklentileri üzerine, yıl sonu ve önümüzdeki 12 ay için S&P 500 endeksi hedefini yükseltti.

Wall Street aracı kurumu, Cuma günü önümüzdeki on iki ay için endeks hedefini 6.000'den 6.300'e yükseltti ve cari yıl sonu hedefini 5.600'den 6.000'e yükseltti.

Goldman'ın yıl sonu hedefi, endeksin Cuma günü 5.751,07 olan son kapanışına göre %4,32'lik bir artış anlamına geliyor.

Goldman ayrıca Amerika'nın büyük şirketleri için hisse başına kazanç (HBK) büyümesi konusunda da iyimser ve 2025 HBK tahminini 256 dolardan 268 dolara yükselterek yıllık bazda %11'lik bir artış öngördü. Aracı kurum 2024 HBK tahminini 241 dolarda tuttu.

David Kostin liderliğindeki Goldman analistleri yayınladıkları raporda "İleriye dönük HBK tahminlerimiz istikrarlı bir makro görünümü yansıtıyor.2025 HBK tahminimizdeki yukarı yönlü revizyonun birincil itici gücü daha büyük marj genişlemesi," dedi 

Ağustos ayındaki veriler, güçlü tüketici harcamaları ve kurumsal karların toparlanmasıyla ABD ekonomisinin ikinci çeyrekte başlangıçta beklenenden daha hızlı büyüdüğünü gösterdi ve bu da genişlemenin sürdürülmesine yardımcı olmalı.

Kostin, "Makro ortam mütevazı marj genişlemesine elverişli olmaya devam ediyor," dedi.

Aracı kurum, mega-cap teknoloji hisselerinden gelen destek ve yarı iletken endüstrisi döngüsündeki toparlanmanın şirketlerin EPS büyümesini daha da destekleyeceğini ekledi.