Google'ın başı dertte, Trump seçimi kazanırsa yapacağını açıkladı

Donald Trump, Seçimi Kazanırsa Google'a Dava Açacağını Söyledi

Eski ABD Başkanı ve Cumhuriyetçi başkan adayı Donald Trump, Cuma günü yaptığı açıklamada, 5 Kasım'daki başkanlık seçimlerini kazanması halinde Google'a dava açılmasını talep edeceğini söyledi. Trump, teknoloji devini hakkında yalnızca "kötü haberler" yayımlamakla suçladı.

Trump, Truth Social'daki paylaşımında bu iddiasını destekleyecek herhangi bir kanıt ya da ayrıntı sunmadı.

Trupm paylaşımında, "Google'ın Donald J. Trump hakkında yalnızca kötü haberleri ortaya çıkaran ve gösteren bir sistem kullandığı belirlendi. Bazı haberler bu amaç için uydurulmuşken, aynı zamanda Demokrat başkan adayı Kamala Harris hakkında sadece iyi haberleri yayımlıyorlar," diye yazdı.

Bu durumu "yasa dışı bir faaliyet" olarak nitelendiren Trump, "Adalet Bakanlığı umarım bu açık seçim müdahalesi nedeniyle Google'a dava açar" dedi. Ayrıca, "Eğer açmazlarsa ve ülkemizin yasalarına uygun olarak, seçimleri kazandığımda ve ABD Başkanı olduğumda en ağır seviyede dava açılmasını talep edeceğim," diye ekledi.

Google, bu suçlamalarla ilgili bir açıklamada bulunmadı.

Trump daha önce de benzer bir iddiada bulunmuştu. Washington Post'a göre, Trump 2019 yılında Google'ın hakkında olumsuz haberleri öne çıkardığını söylemişti. O dönemde Twitter'da, 2016 başkanlık seçimlerinde Google'ın aleyhine haberler yayımladığını iddia etmişti. Google ise bu suçlamaları reddetmişti.

Son haftalarda Trump'ın bazı destekçileri bu iddiaları yeniden gündeme getirdi. Temmuz ayında Trump'a yönelik suikast girişiminden birkaç gün sonra, milyarder Elon Musk, X platformunda yaptığı bir paylaşımda Google'ı Trump'la ilgili arama sonuçlarını engellemekle suçladı.