Haftanın ilk işlem günü BIST 100'de destek ve direnç noktaları nerede

Borsa İstanbul'da BIST 100 endeksinin direnç ve destek noktaları hangi sevyiede

Geçtiğimiz haftayı kayıpla kapatan Borsa İstanbul'da bu hafta gündem daha sakin. Marbaş Menkul tarfından hazırlanan "Teknik Analiz Bülteni"nde BIST 100 için öngörüler şöyle

BIST100

Bist100 endeksinde satış baskısı etkisini sürdürüyor. Hafta içinde etkili olan tepki denemelerine rağmen 9195 direncini aşamayan endekste haftanın son 2 işlem gününde satış baskısı tekrar etkili oldu ve endeks Cuma gününü %0.98, haftayı ise %2.56 oranında değer kaybı ile 8876.22 seviyesinden tamamladı.

Önceki haftada sert değer kaybeden bankacılık endeksinde tutunma çabası gözlemledik. Bankacılık endeksinin %0.63 oranında sınırlı değer kaybı değer kaybettiği haftada, sanayi endeksinde ise %2.20 düşüş gerçekleşti. Veri akışı olarak sakin bir güne başlıyoruz. Haftanın ilk işlem gününde piyasaları etkileyecek önemli bir veri bulunmaz iken, Perşembe gününe kadar ki süreçte açıklanacak verilerin piyasalar üzerinde etkili olmasını beklemiyoruz.

Ancak Perşembe günü gözler Merkez Bankalarında olacak. Avrupa Merkez Bankası ve Türkiye Merkez Bankasından açıklayacağı faiz kararları piyasa oyuncularının yakında izleyeceği verileri olacak. Son açıklanan ve aylık beklenti üzeri gelen TUFE (%2.97 / Beklenti %2.20) sonrasında piyasalarda 2025 yılından önce TCMB’nin faiz’de bir değişikliğe gitmesi beklenmiyor.

Endekse teknik görünümüne baktığımızda ise göstergelerde gördüğümüz toparlanma çabasının yetersiz kalması, endekste temkinli kalmamıza neden oluyor. Diğer yandan haftanın en düşüş seviyesine yakın gerçekleşen kapanış da diğer olumsuz bulduğumuz unsur olarak gösterebiliriz. İçinde bulunduğumuz haftada 8850-9194 bandını ilk destek ve direnç seviyeleri olarak takip edeceğiz. 8850 desteğinin üzerinde kalınabilmesi endekste tekrar 9194 direncine yönelimi beraberinde getirecektir.

Ancak bu seviyenin kırılması halinde geri çekilmenin hızlandığın görebiliriz. Bu nedenle açılacak yeni pozisyonlar ve geçmiş dönemden açılmış pozisyonlar için 8850’nin altındaki hareketlerde pozisyonlarda sat-al stratejisini öneriyoruz. Endekste yükseliş ataklarının trende dönebilmesi için ise 9194 direncinin üzerinde kapanış gerçekleşmeli.