Hakan'a saldırıya tepkiler sürüyor

Gazeteci Ahmet Hakan dün gece saldırıya uğradı; siyasi partiler ve STK'lar saldırıyı kınadı

CNN Türk'te dün gece gerçekleştirdiği programın ardından evinin önünde saldırıya uğrayan ve burnu ile kaburgalarında kırıklar bulunan gazeteci Ahmet Hakan'ın hastanedeki tedavisi sürerken, siyasi partiler ve sivil toplum kuruluşları Hakan'a yapılan saldırıyı kınadı.

CNN Türk televizyonu, daha önce de çeşitli defalar tehdit alan Hakan'a saldırıyı gerçekleştiren dört kişinin yakalandığını bildirdi.

Hürriyet'in Genel Yayın Yönetmeni Sedat Ergin, Hurriyet Daily News'te yer alan açıklamalarında, "Organize planlı bir saldırı olduğunu görüyoruz" dedi.

Gazetenin binası geçen ay Hürriyet gazetesi, gazetenin PKK'yı desteklediğini iddia eden bir grup tarafından saldırıya uğramıştı.

Gazete aynı zamanda Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan tarafından ağır dille ve sıkça eleştirilen basın kuruluşları arasında yer alıyor.

Erdoğan'ın eleştirilerine Hürriyet'in bağlı olduğu Doğan Holding ve diğer medya iştirakleri de hedef olurken grubun sahibi Aydın Doğan kendilerine dönük bu iddiaları reddeden açıklamalar yaptı.

AKP Sözcüsü Ömer Çelik Twitter hesabından yaptığı açıklamada, saldırıyı kınarken, "Gazetecilere saldırı hiçbir şekilde mazur gösterilemez. Şiddet hiçbir şekilde tasvip edilemez. Şiddet kayıtsız şartsız reddedilmelidir" dedi.

AKP Genel Başkan Yardımcısı Ayhan Sefer Üstün, "Böyle bir saldırıyı tasvip etmiyoruz. Kabul de etmiyoruz. Bu saldırılar nereden gelirse gelsin kime yapılırsa yapılsın, bu tür olayları hep birlikte reddetmemiz lazım" dedi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu da saldırıyla ilgili gazetecilere yaptığı açıklamada, "Değerli bir gazeteci önce ölümle tehdit edildi. Şimdi fiziki saldırıya muhatap oldu" dedi ve şöyle devam etti:

"Toplumdaki gerginliğin bu noktaya taşınması bizde ciddi endişeler yaratıyor. Medyaya yönelik saldırılar konusunda hükümetin çok dikkatli ve tutarlı adımlar atması bizim en büyük arzumuz. Bu olayın asıl faillerinin bulunması için de güvenlik güçleri üzerine düşen görevi yerine getirmiş olurlar."

Öte yandan bazı sivil toplum kuruluşları da yayımladıkları mesajlarda saldırıyı kınadı.

Birkaç yıldır basın özgürlüğü arasında dünya sıralamasının en alt düzeylerine yerleşen Türkiye, Sınır Tanımayan Gazeteciler örgütünün basın özgürlüğü listesinde 180 ülke arasında 149'uncu sırada bulunuyor.

Gökçek de kınadı

Zaman zaman sosyal medya hesabı üzerinde Ahmet Hakan ile atışan Gökçek, yapılan saldırıyı kınadığını belirtti. Gökçek Twitter hesabından yaptığı açıklamada, "Ahmet Hakan'a yapılan saldırıyı kınıyorum. Şiddet hiçbir şekilde meşru gösterilemez. Geçmiş olsun sana Ahmet" ifadelerini kullandı.

Hakan'a saldırı sonrası Boynukalın'dan açıklama

Ahmet Hakan'a saldırı olayının ardından AK Partili Abdurrahim BoynukalınTwitter'dan bir açıklama yaparak geçmiş olsun dileklerinde bulundu. Abdurrahim Boynukalın, saldırı haberinden birkaç saat sonra Twitter'da bir açıklamada bulunarak, olayla alakalarının olmadığını ifade ederken Ahmet Hakan'a geçmiş olsun dileklerinde bulundu.

"Bizim duruşumuz ve geçmiş olsun mesajı" şeklinde yaptığı paylaşımda Boynukalın: ''Tarihinde asla şiddete bulaşmayan tertemiz bir hareketiz. Ne eli taşlı, sopalı insanlarla gazete camı indirecek kadar çapulcuyuz ne de evinin önünde dört kişiyle gazeteci dövecek kadar kalleşiz'' dedi.

---------------------------------------------

AHMET HAKAN SALDIRIYA UĞRADI

AHMET HAKAN CEM UZAN KAVGASI