Halk Yatırım EKGYO için hedef fiyat ve tavsiyesini açıkladı

Halk Yatırım Emlak Konut GYO (EKGYO) için hedef fiyat ve tavsiyesini paylaştı. İşte o rapor...

Halk Yatırım, EKGYO-Emlak Konut GYO için hedef fiyatını 11,2 TL'den 16,55 TL'ye, tavsiyesini "tut" tan "al"a yükseltti. Raporda şu satırlara yer verildi:

✔ 2Ç24’te 1,3 mlr TL’lik parasal kayıp net karı baskıladı. Emlak Konut GYO 2Ç24’te, beklentimiz olan 369 mn TL’nin hafif altında 292 mn TL konsolide net kar açıkladı. Beklentimizin üzerinde operasyonel karlılığa karşılık, tahminimizden daha yüksek parasal kayıp kaydedilmesi net kar tahminimizdeki sapmada etkili oldu. Emlak Konut GYO 2Ç24’te 1,3 mlr TL’lik net parasal kayıp kaydetti (1Ç24’te 1,4 mlr TL parasal kayıp kaydedilmişti).



Operasyonel karlılık ise, beklentimiz olan 754 mn TL’nin üzerinde 891,7 mn TL seviyesinde gerçekleşti. Beklentimizin üzerinde gerçekleşen operasyonel karlılıkta ise, operasonel giderlerin etkin yönetimi etkili oldu. Şirketin net nakit pozisyonu da 1Ç24’teki 958 mn TL seviyesinden, 4,3 mlr TL seviyesine yükseldi. Özetle; faaliyet giderlerinin etkin yönetilmesi sonucu beklentimizin üzerinde gerçekleşen opersasyonel karlılık ve net nakit pozisyonundaki artış paralelinde ikinci çeyrek finansal sonuçlarının hisse performansına yansımasını ‘pozitif’ olarak değerlendiriyoruz.

✔ Sınırlı konut teslimi nedeniyle 2Ç24’te net satış gelirlerinde yıllık %61 azalış kaydedildi. Emlak konut GYO’nun, 2Ç24’te net satış gelirleri beklentimize yakın yıllık bazda %61 azalışla 4,9 mlr TL seviyesinde gerçekleşti. Satış gelirlerinin kırılımına baktığımızda, gelir paylaşımı yöntemi ile projelendirilen arsaların satışlarından 506,6 mn TL, arsa satış gelirlerinden 2,5 mlr TL, konut ve ticari ünite satış gelirlerinden 207,2 mn TL, müşavirlik gelirlerinden 1,66 mlr TL’lik gelir kaydedildi.



Maliyetler TMS 29 dahil 2Ç24’te yıllık bazda %65 azalışla 3,35 mlr TL seviyesinde gerçekleşirken; gelir paylaşımı yöntemi ile projelendirilen arsaların maliyetleri 313,3 mn TL, satılan arsa maliyetleri 1,96 mlr TL, müşavirlik maliyetleri 835,8 mn TL, satılan konut ve ticari ünite maliyetleri ise 247,9 mn TL’lik kısmını oluşturdu.

✔ Operasyonel karlılık beklentimizin üzerinde gerçekleşti. Emlak Konut GYO 2Ç24’te beklentimiz olan 754 mn TL’nin üzerinde 891,7 mn TL FAVÖK kaydetti. Beklentimizin üzerinde gerçekleşen operasyonel karlılıkta, faaliyet giderlerinin etkin yönetimi sonucu beklentimizden daha düşük faaliyet gideri kaydedilmesi etkili oldu. 2Ç24’te faaliyet giderleri yıllık bazda %14,1 düşüşle 694,6 mn TL seviyesinde gerçekleşti. Faaliyet gidelerinin/satışlara oranı ise %14,1 seviyesinde gerçekleşti (1Ç24’te %23,5 seviyesindeydi).

✔ EKGYO için 12 aylık hedef fiyatımızı 11,20 TL’den 16,55 TL’ye yükseltiyor, ‘TUT’ yönünde bulunan tavsiyemizi ise AL’a revize ediyoruz. İkinci çeyrek finansal sonuçlarını, hem beklentimizin üzerinde operasyonel karlılığa işaret etmesi hem de net nakit pozisyonundaki artış paralelinde olumlu olarak değerlendiriyoruz. Merkez Bankası’nın enflasyonun seyrine bağlı kalmak kaydıyla faiz artırım döngüsünün sonuna yaklaştığını sinyalleyen söylemlerini ve kentsel dönüşüm projelerinin hızlanma potansiyelini ileriye dönük beklentiler açısından potansiyel görüyor ve kredili konut satışlarının dip seviyesine yakın olduğunu düşünüyoruz.

Yılın son çeyreğinde faiz indirim döngüsünün başlayabileceği beklentileri ve faizlerdeki düşüş ile birlikte konut satışlarının artacağını ve bu beklentiler çerçevesinde de NAD iskotosunun daralacağını öngörüyoruz. Arsa stoğunun 4,5x çarpan değeri ile ortalama 4 yıl içerisinde konuta dönüşeceği beklentisi, kar paylaşımlı ve anahtar teslim projelerin ise ortalama 3 yıl içerisinde şirketin gelir kalemine gireceğini varsayıyoruz. Tahminlerimizde yaptığımız revizyon sonucu EKGYO için 12 aylık hedef fiyatımızı 11,20 TL’den 16,55 TL’ye yükseltiyor, ‘TUT’ yönünde bulunan tavsiyemizi ise AL’a revize ediyoruz.