Hisseleri altı ayda % 50 gerileyen şirkete TUBİTAK'tan proje desteği

Mart ayından sonra hisseleri yüzde 50 gerileyen MIATK'in bağlı ortaklığının projesi desteklenmeye uygun bulundu

Mia Teknoloji, bağlı ortaklığı Tripy Mobility'nin TÜBİTAK'a başvurusunu yaptığı ve toplam bütçesi 6.079.651,77 TL olan projesinin, TÜBİTAK Sanayi Ar-Ge Destek Programı kapsamında yapılan değerlendirme sonucunda desteklenmeye uygun bulunduğunu açıkladı. 

1 Mart 2024'te 84 TL seviyesinde olan Mia Teknoloji hisseleri 18 Eylül 2024'te 43.38 TL'den kapanış yapmıştı. Mia Teknoloji'nin KAP'a gönderdiği açıklama şöyle:

"%100 bağlı ortağımız TRİPY MOBİLİTY TEKNOLOJİ ANONİM ŞİRKETİ'nin TÜBİTAK'a başvurusunu yaptığı ve toplam bütçesi 6.079.651,77 TL olan "MİKRO HAREKETLİLİK ETKİ SİMÜLATÖRÜ: SÜRDÜRÜLEBİLİR ŞEHİR PLANLAMASI İÇİN EKONOMİK, ÇEVRESEL VE SOSYAL KARAR DESTEK ARACI" başlıklı proje önerisi TÜBİTAK Sanayi Ar-Ge Destek Programı kapsamında yapılan değerlendirme sonucunda desteklenmeye uygun bulunmuştur.

Proje çıktısı olan ve kısa süre içerisinde ticarileşmesi planlanan yapay zeka destekli simülasyon yazılımının ulusal ve uluslararası alanda faaliyet gösteren mobilite şirketleri, planlama kuruluşları ve yerel yönetimlerde büyük bir ihtiyacı karşılayacak olması ticari potansiyeli noktasında stratejik önem arz etmektedir.

TRİPY MOBİLİTY TEKNOLOJİ ANONİM ŞİRKETİ'nin TÜBİTAK ile yürüteceği projeler önümüzdeki dönemde de hızla devam edecektir.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur."