HSCB, Şişecam'da (SISE) hedef fiyatı yükseltti

HSBC Şişe Cam (SISE) hisseleri için hedef fiyat ve tavsiyesini revize ettiğini duyurdu

BORSATEK.COM - HSBC Global Resarch, son kapanışını 54.20 TL'den yapan Şişe Cam (SISE) hisseleri için hedef fiyatını 53 TL'den 55 TL'ye yükseltti. Kurum tarafından 29 Mayıs'ta geçilen raporda SISE hisseleri için yüzde 1.5 prim potansiyeli öngörüldü. HSBC, SISE hisseleri için henüz "AL" tavsiyesi vermek için erken olduğu belirtilerek, yatırım tavsiyesi "TUT" olarak korudu

Kurumun açıklamasında şirketin ürün gruplarının satışında artış beklendiği ancak bununla birlikte, daha rekabetçi bir fiyatlama ortamı yaşanacağı dile getirildi. 

Şirketin, 2023 yılındaki karışık görünüme karşın 2024'e farklı ürün gruplarında, satış hacmi toparlanması ile başladığı ve muhtemelen mimari cam ürünlerinin de bu talep artışında olumlu etkilenebileceği ifade edildi. Ancak satışlarda artış beklentisine karşın rekabetçi fiyat ortamı nedeniyle gelirlerde yeterli artışın oluşmayabileceği vurgulandı. 

Geçtiğimiz yıl TL'nin değersizliğinin satış gelirlerini desteklediği ancak, bu yıl için bunun mümkün görünmediği belirtildi.