HUB Girişim'in (HUBVC) temettü kararına Genel Kurul Onayı 

HUB Girişim'in (HUBVC) Olağan Genel Kurulu bugün toplanarak, Yönetim Kurulu'nun kar payı konusundaki kararını oylayarak kabul etti. 

HUB Girişim'in (HUBVC) Olağan Genel Kurulu bugün toplanarak, Yönetim Kurulu'nun kar payı konusundaki kararını oylayarak kabul etti. 

Şirketin Kamuyu Aydınlatma Platformu'nda yayınlanan açıklamasında 1 Ocak 2023 – 31 Aralık 2023 hesap dönemine ait, TMS/TFRS'ye uygun olarak hazırlanan finansal tablolarına göre 12 milyon 521 bin 307 TL net dönem karı, Vergi Usul Kanunu (VUK) kayıtlarına göre ise 4 milyon 422 bin 965,32 TL net dönem zararı gerçekleştiği hatırlatıldı. 

Bu rakamlar ışığında, Sermaye Piyasası Kurulu'nun Kâr Payı Tebliği'nde yer alan esaslar ile Şirketin Ana Sözleşmesi'nde bulunan hükümler ve Şirket tarafından kamuya açıklanmış olan kâr dağıtım politikası çerçevesinde, Şirketim mali bünyesinin güçlendirilmesi ve yeni finansman ihtiyacı yaratılmaması amacıyla, TMS/TFRS esas alınarak hazırlanan finansal tablolara göre gerçekleşen 12.521.307 TL net dönem karının geçmiş yıllar karları hesabına aktarılmasına ve kar payı dağıtılmamasına karar verildiği belirtildi. 

2023 yılında VUK hükümlerine uygun olarak tutulan kayıtlara göre gerçekleşen 4 milyon 422 bin 65,32 TL net dönem zararının ise geçmiş yıllar zararları hesabına aktarılmasına, bu önerinin 2023 yılı hesap dönemine ilişkin faaliyet sonuçlarının görüşüleceği Olağan Genel Kurul Toplantısı'nda pay sahiplerimizin onayına sunulmasına karar verilmiş olduğu hatırlatıldı. 

Bu gelişmelerin ardından 11 Eylül 2024 tarihinde yapılan Olağan Genel Kurul Toplantısında yönetim kurulunun önerisi doğrultusunda kar dağıtımı yapılmaması hususu oylamaya sunuldu ve toplantıya katılanların oy birliği ile kar dağıtımı yapılmamasına karar verildi.