Hüküm giymesi sonrası Trump Media hisseleri çakıldı

ABD eski Başkanı Donald Trump'ın 34 suçlamanın hepsinden hüküm giymesi sonrası Trump Media hisseleri çakıldı.

Trump Media & Technology Group hisseleri, New York jürisinin eski Başkan Donald Trump'ı 2016 seçimleri öncesinde bir porno yıldızını susturmak için yapılan ödemeyi örtbas etmek üzere belgelerde tahrifat yapmaktan suçlu bulmasının ardından Perşembe günü %6,5 düştü.

Çoğunluk hissesi Trump'a ait olan Truth Social, kapanış zilinin ardından 48,44 dolardan işlem görüyordu. Perşembe günü normal saatlerde 51.12 dolardan kapanmış ve 9 milyar dolar değer biçilmişti.

İki gün süren müzakerelerin ardından 12 üyeli jüri, Trump'ı hakkındaki 34 suçlamanın tamamından suçlu bulduğunu açıkladı. Mahkeme başkanı Yargıç Juan Merchan, Trump'ın başkanlığa resmen aday gösterilmesi beklenen Cumhuriyetçi Ulusal Kongre'nin 15 Temmuz'da başlamasından birkaç gün önce, 11 Temmuz'da ceza verilmesini kararlaştırdı.

Trump Media'nın 26 Mart'taki ilk halka arzında Trump destekçileri ve spekülatörler şirketin hisselerini kapışarak Nasdaq'taki ilk işlemlerinde %59'a kadar yükselmelerini sağladılar. Şirket Mart çeyreği için 770.500 $ gelir ve 12,1 milyon $ düzeltilmiş faaliyet zararı bildirdi.

Hisseler son derece dalgalı bir seyir izledi. En yüksek kapanış 26 Mart'ta 79,38 $ ve en düşük kapanış 16 Nisan'da 22,84 $ oldu.