Rapora göre, küresel ekonominin 2021 yılında Ocak ayı tahminine göre yüzde 0,5 puan artarak yüzde 6 büyümesi, Çin ekonomisinin 2021'de Ocak ayı tahminine göre yüzde 0,3 artışla yüzde 8,4 büyüme kaydetmesi bekleniyor.
Gelişmiş ekonomilerin 2021'de yüzde 5,1, gelişmekte olan piyasalar ve gelişmekte olan ekonomilerin ise yüzde 6,7 büyümesi öngörüldü. Raporda ayrıca, küresel ekonomik büyüme görünümünde halen son derece belirsizlik bulunduğu, görünümün salgın durumundaki gelişmeye, ilgili politikalar ve tedbirlerin sonuçlarına bağlı olacağı savunuldu.
IMF'ye göre ekonomik toparlanma patikalarındaki ayrışma, yaşam standartlarındaki küresel farklılaşmayı da derinleştirebilir. Fon, Çin hariç gelişmekte olan ülkelerde 2020-22 döneminde yaşanan kişi başı gelir kayıplarının 2019 dönemindeki kişi başı gelire göre yüzde 20'yi bulabileceğini öngördü. Aynı oran gelişmiş ülkeler için yüzde 11 seviyesinde tahmin ediliyor.
IMF ayrıca yaklaşık 95 milyon kişinin 2020'de aşırı yoksulluk sınırının altına düştüğünü tahmin ederken yetersiz beslenen kişi sayısının da 80 milyon kadar arttığını hesaplıyor.
Öte yandan kurum, gelişmiş ülkelerde kırılgan nüfusun aşılanması ve temas yoğun sektörlerdeki faaliyetin geri dönüşüyle birlikte ertelenmiş talebin büyümeyi sürükleyeceği görüşünde.