Invest AZ, Europap Tezol hisseleri için yüzde 56 prim potansiyeli ile AL tavsiyesi açıkladı.Invest AZ'ın raporu şöyle:
AL
Hisse Fiyatı: 19,85 TL
Hedef Fiyat: 31,11 TL
Getiri Potansiyeli: %56,7
Europap Tezol
Tüketici tercihlerine uygun markalarla geniş ürün kategorisine sahip. Temizlik kağıtları kategorisinde Türkiye’nin en önemli özel markalı firmalarından biri olan Europap Tezol, müşteri talepleri ve pazar ihtiyaçlarını uygun ürün portföyü devamlı olarak gözden geçirilmektedir. Bu kapsamda ürün geliştirme çalışmalarının yanı sıra gerekli durumlarda yeni yatırım ve makine parkı yenileme faaliyetlerinde bulunmaktadır.
Düşük borçlanmanın yanı sıra kolay finansman kaynağı erişimi. Sürdürülebilir faaliyet karlılığıyla öne çıkan şirketin en önemli fon kaynağı da elde etmiş olduğu karlardan oluşurken, olası dış finansman kaynağı gerekliliğinde döviz riski almak yerine TL borçlanma tercih edilmekte.
Değerleme. TEZOL hisseleri için 12 aylık hedef fiyatımızı %56,7 getiri potansiyeli ile 31,11 TL olarak belirlememiz nedeniyle, ‘AL’ önerisi ile araştırma kapsamımıza dahil ediyoruz. TEZOL değerleme modelimizde 12 aylık hedef piyasa değerine ulaşırken, İNA Analizi ve Benzer Şirket Çarpanı yöntemlerine sırasıyla %50 ve %50 ağırlıklar veriyoruz.
Yatırım Tezi
Tüm ürün kategorilerinde, tüketici tercihine uygun markalar yer almaktadır. Temizlik kağıtları kategorisinde Türkiye’nin en önemli özel markalı üreticileri firmalarından biri olan Europap Tezol, 15 özel marka için üretim yapmaktadır. Aynı zamanda kendisine ait 5 ana markası olan şirket, bitmiş ürün olarak toplamda 195 civarında ürün çeşidi üretmekte olup bu ürünleri ile Tüketici ve Ev Dışı Kullanım (EDK) kanallarında yer almaktadır. Dolayısıyla müşteri talepleri ve pazar ihtiyaçları şirketin her zaman önceliği olup, ürün portföyü buna göre ve devamlı olarak
gözden geçirilmektedir. Ayrıca şirketin yurt içi satışları önde gelen zincir mağazalar, ülke geneline yayılan bayi kanalı ve diğer müşteriler aracılığı ile gerçekleştirilmektedir.
ÜR-GE çalışmaları. Europap Tezol, ürün kalitesini iyileştirmek, müşteri taleplerini karşılamak ve ürünlerinde farklılaşmak amacıyla sürekli ürün geliştirme üzerine çalışmakta, gerektiği durumlarda yeni yatırım ve/veya makine parkı yenileme faaliyetlerinde bulunmaktadır. Özellikle Aralık 2023’te üretime başlanmış olan Mersin’deki fabrikasında yeni kağıt üretim tesisi yatırımı ile ek kapasite artışı mevcut kağıt (bobin) üretim kapasitesini %40’ın üzerinde artırarak şirketin, önümüzdeki yıllarda gerek iç piyasada gerekse dış piyasalarda büyümesini
destekleyecek en önemli yatırımlarından biri olmuştur.
Geri dönüşümlük kağıttan üretim yapabilen çok az sayıdaki temizlik kağıdı üreticisinden biri. Şirket, ülkemizde selüloz dışında geri dönüşümlük kağıttan da üretim yapabilen çok az sayıdaki temizlik kağıdı üreticisinden biri olup, bu tür kağıtları ihracata dönüştürerek katma değer yaratabilen bir modele sahiptir. Birinci kağıt üretim tesisi PM1 ve üçüncü kağıt üretim tesisi PM3 hem selülozdan hem de geri dönüşümlük kağıttan kağıt bobin üretebilirken PM2 yalnızca selülozdan kağıt bobin üretecek şekilde tasarlanmıştır. PM4 ise başlangıçta yalnızca selülozdan
üretim yapabilecek şekilde yapılmış olmakla birlikte gerektiğinde geri dönüşümlük kağıttan da üretim yapabilecek alt yapıya sahiptir.
Finansman kaynağı kolaylığı ve düşük borçlanma ihtiyacı. Şirketin en önemli fon kaynağı faaliyetlerinden elde ettiği karı olup, nakit çıkışı gerektirmeyen amortisman giderleri de bir diğer fon kaynağı olarak dikkate alınmaktadır. Dış finansman kullanılan durumlarda, şirket, çok gerekli olmadığı sürece TL cinsinden borçlanmayı tercih ederek döviz kuru risklerinden olabildiğince kaçınmaktadır. Şirket ayrıca, dış finansman kullandığı hemen her durumda sabit
faizle borçlanmayı tercih etmekte, bu şekilde faiz risklerini de bertaraf etmektedir. Kağıdın geri dönüşümü, hijyenik kağıt ürünü üretiminde önemli bir nokta olarak ortaya çıkmaktadır. Kağıt endüstrisinde, orman alanlarının kıtlığı ve atık artışı gibi çevresel sorunlar nedeniyle geri dönüşüme olan talepte yüksek bir artış yaşanmaktadır. Geri dönüştürülen dokular, tüketici ve üreticiler için maliyeti azaltmanın yanı sıra çevrenin sürdürülebilirliğini destekleyen süreçlerdir.