iOS 18 ile birlikte AirPods Pro kulaklıklara gelecek 5 sürpriz özellik

iOS 18, iPhone için tasarlanmış bir güncelleme olsa da Apple'ın en yeni kulaklıkları olan AirPods Pro 2'ye birkaç yeni özellik de bu güncellemeyle gelecek. İşte o özellikler...

iOS 18 ile birlikte Apple'ın AirPods Pro 2 model kulaklıklarına da bazı yeni özellikler gelecek. Bu yeni özellikler için iOS 18, iPadOS 18 veya macOS Sequoia ve Apple bu sonbaharda yeni yazılımını yayınladığında yayınlanacak bir ürün yazılımı güncellemesi gerekiyor.

Baş Hareketleri

Sesli bir komut veya ellerinizi kullanmadan bir Siri isteğini onaylamanız veya bir aramayı reddetmeniz gereken bir durumda kaldıysanız, bu güncelleme ile yeni bir çözüm geliyor. Baş hareketleri, bir aramayı reddetmek veya Siri ile etkileşimde bulunmak için başınızı yukarı ve aşağı sallamanıza veya ileri geri sallamanıza olanak tanıyan yeni bir AirPods Pro kontrol biçimi.

Bir çağrı aldığınızda, reddetmek için başınızı hayır veya kabul etmek için evet anlamında sallayabilirsiniz. Bildirimleri ve gelen ya da giden mesajları kontrol etmek için Siri'ye yanıt verirken, konuşmak zorunda kalmadan evet ve hayır için aynı hareketleri kullanabilirsiniz.

Ses Yalıtımı

Ses Yalıtımı ile AirPods Pro, telefon görüşmesi yaparken yüksek arka plan seslerini azaltarak konuştuğunuz kişinin sizi daha net duymasını sağlayabilir. AirPods Pro, rüzgar, yakındaki arabalar, konuşan insanlar ve daha fazlası gibi ortam gürültüsünü algılamak ve izole etmek için makine öğrenimini kullanacak, sesi engelleyecek ve sesinize öncelik verecek.

Ses Yalıtımı hem orijinal AirPods Pro'ya hem de AirPods Pro 2'ye gelen bir özellik olacak.

Daha İyi Uyarlanabilir Ses Kontrolleri

Uyarlanabilir Gürültü Kontrolü, Aktif Gürültü Engellemeyi ve duyduğunuz sesi ortamınızdaki gürültüye göre ayarlamak için tasarlandı. Uyarlanabilir Ses, ya hep ya hiç şeklinde bir ayara sahipti ancak iOS 18 ile birlikte, daha fazla veya daha az gürültüye izin verecek şekilde özelliği ayarlamak için daha ayrıntılı kontroller sunuluyor.

Oyun için Kişiselleştirilmiş Uzamsal Ses

Kişiselleştirilmiş Uzamsal Ses, filmler, TV şovları ve müzik için zaten var olan bir özellik. Yüzünüzü ve kulaklarınızı taramak için iPhone'unuzdaki TrueDepth kamerayı kullanan bu özellik, Uzamsal Sesi yalnızca sizin için özelleştiren kişisel bir profil geliştiriyor.

Apple, iOS 18 ile birlikte Kişiselleştirilmiş Uzamsal Ses özelliğini oyunlara da genişleterek oyunlarda daha etkileyici bir ses sunmayı amaçlıyor. Oyun geliştiricileri bu değişikliğin bir parçası olarak uzamsal sesi oyunlarına dahil edebilecekler. Oyun için Kişiselleştirilmiş Uzamsal Ses özelliği AirPods Pro, AirPods Max ve üçüncü nesil AirPods'lara geliyor.

Oyunlarda Ses Kalitesi

AirPods Pro 2, oyun içi sohbet ve akış için ses kalitesi iyileştirmelerinin yanı sıra dinamik kafa izleme ve oyunlarda 16 bit 48 kHz ses desteği sunuyor.

Daha Düşük Gecikme

Apple'a göre AirPods Pro, iOS 18'de gelen iyileştirmeler sayesinde mobil oyunlar için şimdiye kadarki en iyi kablosuz ses gecikmesini sağlıyor. İyileştirilmiş gecikme süresi, oyunda bir eylem gerçekleştirirken ve ortaya çıkan sesi duyarken neredeyse hiç gecikme yaşamayacağınız ve daha duyarlı bir deneyim yaşayacağınız anlamına geliyor.

Diğer AirPods Modelleri

Bu özelliklerin çoğu en yeni AirPods Pro modelleriyle sınırlı. Baş hareketleri ve Ses Yalıtımı AirPods Pro 2 dışındaki cihazlarda kullanılamayacak, ancak oyunlar için Kişiselleştirilmiş Uzamsal Ses daha yaygın olarak erişilebilir olacak.