iOS 18 yüklü iPhone 15 Pro Max daha da hızlanıyor

iOS 18 yüklü iPhone 15 Pro Max'lerde dikkat çeken bir hız artışının yaşandığı ortaya çıktı. İşte yapılan o test ve çarpıcı sonuç...

iOS 17 ve iOS 18'deki iPhone 15 Pro Max'in Makine Öğrenimi performansını karşılaştıran Geekbench sonuçları, beta sürümünde bile önemli bir hız artışı olduğunu gösteriyor.

Genel Geekbench 6 rakamlarına göre Apple'ın iPhone 15 Pro Max donanımı zaten selefine göre önemli bir hız artışı sağlamıştı. Ancak şimdi, iPhone 15 Pro Max'in iOS 18'i ve özellikle Sinirsel İşlem Birimi'ni kullanarak elde ettiği ilk sonuçlar, cihazın daha da hızlı olabileceğini gösterdi.

İlk olarak X/Twitter'daki bir başlıkta belirtildiği gibi, rakamlar şaşırtıcı derecede yüksek. Ancak Geekbench'in sitesindeki bir dizi sonuç tarafından da doğrulanmış görünüyorlar.

Yani iOS 17.5.1 kullanılarak - ve yine özellikle sinirsel motoru işlemesi için - iPhone 15 Pro Max 6249 Geekbench puanı kazandı. Görünüşe göre iOS 18'e güncellenen aynı cihaz, aynı testte 7816 puan aldı.

Ancak yine de iOS 18'in iPhone'un sinir motoru çekirdeklerini iOS 17'ye göre daha fazla optimize ettiğini gösteriyor.

Aynı kaynak, sonuçların Geekbench'in çeşitli metin sınıflandırma testlerine göre daha da çarpıcı olduğunu söylüyor. Orada iOS 18'e güncelleme bir sonucu %1,000 oranında iyileştirdi.