iPhone SE 4 iPhone 15'te bile olmayan güçlü bir özellikle geliyor

Apple yapay zeka teknolojilerini kullanabilmesi için iPhone SE 4'te önemli bir yeniliğe gidiyor.

Teknoloji devi, gelecek yıl satışa sunulması planlanan iPhone SE 4'ü Apple Intelligence'ın donanım gereksinimleri nedeniyle RAM'ini 8GB'a çıkaracak. Mevcut iPhone SE modellerinde 4 GB RAM bulunuyor.

Şu anda Apple'ın akıllı telefon serisinde yalnızca iPhone 15 Pro modelleri, Apple'ın iOS 18.1 ile gelen yapay zeka özellikleri paketi olan Apple Intelligence'ı destekliyor, çünkü özellikler en az 8GB RAM gerektiriyor. iPhone 15 ve 15 Plus'ta yalnızca 6GB RAM var, bu nedenle onlar bu özellikten mahrum kalacak.

Bloomberg muhabiri Mark Gurman'a göre Eylül ayında iPhone 16 serisinin piyasaya sürülmesinin ardından Apple, dördüncü nesil iPhone SE'yi 2025'in başlarında piyasaya sürecek.

Apple bu yıl iPhone 16 serisi piyasaya çıktığında iPhone 15 modellerini durdurmazsa, bu durum Apple'ın akıllı telefon serisini alışılmadık bir konumda bırakacak. 500 doların altındaki iPhone SE 4 Apple'ın en son yapay zeka özelliklerini çalıştırabilirken standart iPhone 15 modelleri bunu yapamayacak.

Dördüncü nesil iPhone SE'nin iPhone 14 benzeri bir tasarıma, Touch ID yerine Face ID'ye, USB-C bağlantı noktasına, Action düğmesine, Apple tasarımı 5G modeme, A18 işlemciye ve Ana Ekran Düğmesini ortadan kaldıran tam ekran görünümüne sahip olacağı söyleniyor. Cihazın ekran boyutunun 4,7 inçten 6,06 inçe çıkması ve ilk kez OLED kullanılması bekleniyor.

Apple tedarikçilerinin bu yılın Ekim ayında cihazın seri üretimini artırmaya başlaması bekleniyor. Cihaz Ocak 2025'teki Ay Yeni Yılı öncesinde piyasaya sürülebilir.

Bununla birlikte, mevcut üç iPhone SE modeli de yıllar içinde Mart ayında duyuruldu, bu nedenle Mart 2025'te piyasaya sürülmesi de mümkün görünüyor.