İş Yatırım: Getiri potansiyeli yüksek, endeksten çok kazandıran 5 hisse!

BIST-100’de bu yıl endeksten pozitif ayrışan ve özsermaye karlılığı yüksek şirketler

Borsa İstanbul'da 2024 yılında ortalamadan daha fazla (endekse göre pozitif getiri) kazandıran aynı zamanda hem kazandırma potansiyeli hem de özsermaye karlılığı en yüksek beş hisse senedi ve İş Yatırım'ın bu hisseler ile ilgili değerlendirmesi şöyle:

  • Son Öneri Tarihi 11.03.2024
  • Hedef Fiyat 94,66
  • Getiri Pot %49

Enerjisa Enerji Hisse Senedi | ENJSA

Yatırım Teması

Şirketin faaliyet gelirleri yoğun olarak dağıtım iş koluna dayanıyor. Dağıtım iş kolu kazançlarının hesabında ise elektrik dağıtım şebekesine yapılan yatırımlar baz alınıyor . Yapılan yatırım miktarı enflasyon ile düzeltiliyor ve reel getiri ekleniyor. Bu sebeple Enerjisa Enerji, içinde bulunduğumuz enflasyonist ortam ele alındığında; temel olarak güçlü bir görünüm sunuyor.

Katalizör

Şirket Toroslar (Adana, Osmaniye, Gaziantep, Mersin, Kilis ve Hatay ) bölgesinde dağıtım işletme hakkına sahip. Kahramanmaraş’ta 2023’te gerçekleşen ve 10 şehri kapsayan asrın felaketi deprem; bölgede bulunan elektrik dağıtım şebekelerini oldukça olumsuz etkiledi. Bu durumun bölgede yatırım ihtiyacını yükseltmesi, orta vadede yukarı yönlü risk oluşturabilir. Ayrıca, mevcutta oluşan enerji dönüşümü trendi; şirket görünümünü uzun vadede güçlendiren bir başka dinamik. ENJSA müşteri çözümleri iş kolu sayesinde; yenilenebilir enerji, müşterilere sunulan dağıtık üretim ve verimlilik çözümlerine ek olarak E-Şarj (araç şarj istasyonları) operasyonlarından gelir elde ediyor ve bu durum sürdürülebilir bir büyüme potansiyeli sunuyor.

Riskler

İlerleyen uygulama dönemlerinde sermaye harcaması ödeneklerinde olası düşüşler ve reel faiz oranlarındaki artışlar aşağı yönlü risk faktörleri. Şirket borçlarının vadeleri bir yıldan uzun.Bu sebeple olası bir parasal sıkılaşmanın, borçlanma maliyetleri üzerindeki negatif etkisi 2024 yılı itibari ile görülebilir.

>>> HABERİN DEVAMI: Koç Holding Hisse Senedi | KCHOL

Koç Holding Hisse Senedi | KCHOL

  • Son Öneri Tarihi24.05.2024
  • Hedef Fiyat 320,00
  • Getiri Potansiyeli %47

Yatirim Teması

Holding'in çeşitlendirilmiş portföyü, bağlı ortaklıklardan gelen güçlü temettü akışı, ana iştiraklere ilişkin olumlu görüşümüz, döviz bazlı gelirlerin yüksek payı ve döviz dalgalanma risklerine karşı doğal korumalı pozisyonu nedeniyle KCHOL için olumlu görüşümüzü koruyoruz. Uzun vadede otomotiv şirketleri için daha olumlu bir bakış açımız var. Çok güçlü bir yılın ardından, YKBNK'nın karlılığında bir miktar düşüş öngörsek de yine de banka güçlü bir yıl geçirecektir. TUPRS'ın 2Y23'te ikinci temettü ödemesi yapacağını öngörürken, bu nedenle Holding'in temettü gelirinin 2023'te ciddi derecede artmasını bekliyoruz. Holding’in tarihsel ortalamalarının üstündeki net aktif değer iskontosu, cazip bir yatırım fırsatı sunuyor.

Riskler ve Katalizörler

Ford Motor Company ve LG Energy Solution ile Ankara'da planlanan batarya yatırımı da Holding'in uzun vadeli stratejisi ile uyumlu görünüyor. Niyet sözleşmesine göre, başlangıç aşamasında yıllık toplam 25 GW-saat kapasiteye sahip olacak projenin 2026 yılında üretime başlaması planlanıyor. 2029 yılında kapasitenin 20 GW-saat artırılarak toplamda 45 GW saate çıkarılması için çalışılması da kararlaştırıldı. Özellikle Avrupa başta olmak üzere ihracat pazarlarında yavaşlama tahminlerimiz için önemli bir risk faktörü.

>>> HABERİN DEVAMI: Mavi Giyim Sanayi Tic.A.S Hisse Senedi | MAVI

Mavi Giyim Sanayi Tic.A.S Hisse Senedi | MAVI

  • Son Öneri Tarihi14.06.2024
  • Hedef Fiyat 168,00
  • Getiri Potansiyeli %50

Yatirim Teması

Şirket, iç pazarda agresif olmayan fiyatlama duruşunu sürdürürken, 2023'te de güçlü bir pazar payı elde etmeye odaklanmaya devam edecek. Öte yandan şirket, uluslararası faaliyetleri üzerindeki enflasyonist etkiyi azaltmayı başardı. Ayrıca fiyatlandırma stratejisinin bir parçası olarak ürün kategorilerini genişletmeye ve çeşitlendirmeye devam eden şirketin, ilgi çekici ve başarılı işbirlikleri ile denim dışı kategorilerinde özellikle kadın ürünlerinin payını artırmaya devam edeceğini düşünüyoruz.

Şirketin 2023 yılında kapasite planlaması, ham madde riskinden korunma, tedarikçilerle müzakere, indirim ve envanter yönetimi konularında güçlü bir performans göstermeye devam etmesini bekliyoruz. Mağaza trafiğindeki artışın ve yüksek satışa dönüş oranının, sepet büyümesi ile gelir artışını desteklemeye devam edeceğine inanıyoruz. .Katalizör

Hammadde maliyetlerinde potansiyel düşüş ve enflasyon ile artacak satış büyümesi, hisse senedi için potansiyel katalizörlerdir.

Riskler

Değerlememize yönelik en önemli risk unsurları, talep koşullarında bozulma ve satın alma gücünün zayıflaması. 

>>> HABERİN DEVAMI: Sabancı Holding Hisse Senedi | SAHOL

Sabancı Holding Hisse Senedi | SAHOL

  • Son Öneri Tarihi06.06.2024
  • Hedef Fiyat 145,00
  • Getiri Potansiyeli %55

Yatirim Teması

Şirket, çoğunu yeni yatırımlara tahsis ederek yatırım harcamalarını ikiye katlama planlarını paylaştı. Holding, ağırlıklı olarak yeni ekonomi işkollarında yapmayı planladığı yeni yatırımlarında, tercihen dövize dayalı gelir elde etmek için IRR seviyelerinin ilgili ağırlıklı ortalama sermaye maliyetinin dolar bazında %1-3 oranında aşmasını tercih ediyor. Hesaplamalarımıza göre enerji sektörü, mevcut NAD'ın %32'sini oluşturmaktadır. Enerjisa Üretim’i, 2023T 550mn Doları FAVÖK ve 5,5x FD/FAVÖK çarpanı (2022: 8,6 milyar TL FAVÖK) ile NAV hesaplamalarımıza dahil etmeye devam ediyoruz. Son dönemde kompozit ve lastik segmentlerinde gerçekleşen satın almalar ile Enerjisa Üretim'in toplam yatırımı 1,2 milyar ABD doları olan 1.000 MW'lık rüzgar santrali yatırımlarının önemli olduğunu düşünüyoruz. Yapı malzemeleri segmentinde de görüşümüz olumlu. Ayrıca ENJSA, garantili bir yatırım harcaması geri ödemesi ile enflasyona karşı önlemi ile çok görünür bir iş modeli sunmaktadır. Mevcut makro ekonomik görünüm, portföy yapısı nedeniyle holding üzerinde bir miktar baskı oluşturabileceğini düşünüyoruz. Holding şirketi için en önemli risklerden biri TL'nin gelirlerdeki payı. Sabancı, diğer büyük holdinglere kıyasla hala TL gelirlerine daha fazla dayanıyor. Holding, orta vadeli planlarında ise döviz bazlı gelirlerin payını artırmak istediğini vurguluyor.

Riskler ve Katalizörler

Holding’in TL cinsi gelirlerinin toplamdaki payı diğer holdinglere göre yüksek olduğundan TL’de beklentimizden daha fazla bir değer kaybı tahminlerimiz için risk faktörü. Holding, orta vadeli planlarında ise döviz bazlı gelirlerin payını artırmak istediğini vurguluyor.

>>> HABERİN DEVAMI: Turkcell Hisse Senedi | TCELL

Turkcell Hisse Senedi | TCELL

  • Son Öneri Tarihi14.06.2024
  • Hedef Fiyat 160,67
  • Getiri Potansiyeli %63

Yatirim Teması

4Ç22 sonuçları ile beraber, TCELL için hedef fiyatımızı tahminlerimizde yaptığımız değişiklikler, güncellenen yurtdışı benzer şirket çarpanları ve İNA değerlememizin 3 ay ileriye taşınması sonucu önceki hisse başına 36.5 TL’den 49,7 TL’ye yükseltiyoruz. Devam eden sözleşmelerin yeniden fiyatlama süreci ve kontrollü yatırım harcamaları ile nakit üretimi anlamında iyileşen görünüm ve yukarı yönlü artış potansiyeli ile hisse için AL tavsiyesimizi koruyoruz.

Katalizör

2023 Beklentileri: Turkcell 2023 yılı için %55-57 oranında bir ciro artışı ve yaklaşık 34 milyar TL FAVÖK elde etmeyi hedeflerken, operasyonel yatırım harcamalarının gelire oranı %22 olarak öngörüyor. Şirket’in 2023 beklentileri Şubat ayında meydana gelen depremin faaliyetler üzerindeki ilk etkisine dair yapılan değerlendirmeler doğrultusunda belirlenmiştir. Buna göre Şirket, bölgede yaşayan abonelere sağlanan ücretsiz paketler, iptal ve açma kapama ücretlerinin kaldırılması gibi aksiyonlar ve uzun vadede yıkımın bu bölgede yaşayan insanlarımızın ekonomik durumlarına etkisi dolayısıyla talep daralmasına bağlı olarak gelirlerinde yaklaşık 1,5 milyar TL bir negatif etki öngörmekte. Bunun yanında bölgeye bugüne kadar yapılan ve yapılmaya devam edecek olan personel, altyapı, şebeke giderleri vb. harcamalar sebebi ile operasyonel giderlerde yaklaşık 400 milyon TL’lik etki bekleniyor. Özellikle ağır yıkımın olduğu bölgelere yapılması planlanan mobil ve sabit şebeke yatırımlarının yaklaşık 900 milyon TL ikame yatırım harcamasına neden olacağı öngörülüyor.

Turkcell, Global Tower'ın, piyasa koşullarına bağlı olarak gerektiğinde Türkiye'de ve uluslararası piyasalarda belirli miktardaki hisselerinin halka arzına ilişkin hazırlık sürecinin başlatılmasına karar verildiğini açıklamıştı. Türkiye'nin ilk ve tek kule işletmeciliği şirketi olan Global Tower, 4 ülkede (Türkiye, Ukrayna, Beyaz Rusya, KKTC) 10,9 bin adetlik (sahip olunan + kullanım hakkı) bir kule portföyüne sahip. Global Tower, 2021 yılında 422mn TL FAVÖK kaydetmiş olup ve bu rakam Turkcell’in konsolide FAVÖK'ün %3'üne tekabül etmektedir. Turkcell, Global Tower gibi bazı iştiraklerinde bir süredir halka arz opsiyonunu iştirakler için potansiyel değeri ortaya çıkartmak amacıyla alınabilecek olası aksiyonlar arasında sıralıyordu. Potansiyel halka arz, nispeten yüksek küresel benzer şirket çarpanları göze alındığında daha yüksek bir değerlemeye sahip olabileceğinden hisse için olumlu olacaktır.

Riskler

Riskler: Ekonominin yavaşlaması, agresif rekabet koşulları, beklenenin altında fiyat artışları, yatırım harcamaları ve net kar üzerinde baskıya neden olacak TL’nin değer kaybı, Ukrayna operasyonlarının üzerindeki belirsizlikler, sektörü olumsuz etkileyebilecek düzenlemeler

>>> HABERİN DEVAMI: TÜM HİSSELER

TÜM HİSSELER