İş Yatırım SAHOL için hedef fiyat ve tavsiyesini açıkladı

İş Yatırım, SAHOL-Sabancı Holding için hedef fiyat ve tavsiyesini paylaştı. İşte o rapor...

İş Yatırım, SAHOL-Sabancı Holding için hedef fiyatını 117 TL'den 145 TL'ye yükseltti, tavsiyesini "al" olarak korudu. Raporda şu satırlara yer verildi:

Net zararda artış yaşandı. Sabancı Holding 5,37 milyar TL net zarar kaydetti. Net zarardaki artışın ana etkenleri şunlardı:

Enflasyon muhasebesinden olumsuz etkilenen AKBNK, parasal pozisyon ve enerji segmentinin olumsuz etkisi.

Enflasyon muhasebesi ile düzeltildiğinde 1Ç24'te 22,4 milyar TL parasal zarar, bankanın parasal zararı 22,7 milyar TL oldu. Diğer segmentlerden katkısı parasal kazanç/zarar olarak çok sınırlıydı. Olumsuz bir piyasa görebiliriz.

Bankacılık ve Dijital segmentler %6'lık reel büyümeye en büyük katkıyı sağlayanlar oldu. Kombine gelirlerde sırasıyla %40 ve %27 büyüme görüldü. Enerji segmentin kombine gelirleri %35 daraldı. Kombine FAVÖK düştü. Bankacılık ve Enerji sektörlerindeki daralma nedeniyle reel olarak %17 oranında artış gösterdi. Sanayi segmentinde ise %19 kombine FAVÖK büyümesi kaydedildi.

Enerjisa Üretim'in gelirleri 1Ç24'te %48 düşüşle 10,8 milyar TL'ye geriledi. Şirketin FAVÖK'ü artan faaliyet giderleri nedeniyle %63 düşüşle 1,87 milyar TL'ye geriledi.