İş Yatırım'dan Mavi Giyim (MAVI) Önerisi 

İş Yatırım'ın yayınladığı raporda, Mavi Giyim'in açıkladığı 6 aylık mali tablolar incelendi ve şirketin hisseleri En Çok tavsiye edilenler listesinde tutuldu

İş Yatırım'ın yayınladığı raporda, Mavi Giyim'in açıkladığı 6 aylık mali tablolar incelendi ve şirketin hisseleri En Çok tavsiye edilenler listesinde tutuldu. Kurum'un hisseler için hedef fiyatı ne oldu. 

İş Yatırım'ın yayınladığı raporda, Mavi Giyim'in açıkladığı 6 aylık mali tablolar incelendi ve şirketin hisseleri "En Çok Tavsiye Edilenler Listesi"nde tutuldu. Al tavsiyesini sürdüren İş Yatırım, hisseler için hedef fiyatını 164,98 TL olarak korudu. 

İş Yatırım, güçlü nakit üretimi ve değişikliğe gidilmeyen 2024 beklentilerine piyasanın olumlu tepki vermesini beklediğini belirtti. Kurumun açıklamasında, "2024 tahminlerine göre, Mavi 5,5x Düzeltilmiş FD/FAVÖK (UFRS 16 öncesi) ile işlem görmektedir. Mavi, sağlam iş modeli, güçlü pazar konumu ve marka kimliği ve çeşitli makro koşullar altında sağlam finansal sonuçlar sunma konusundaki kanıtlanmış geçmişi sayesinde En Çok Tavsiye Edilenler Listemizde kalmaya devam etmektedir." ifadeleri yer aldı. 

İş Yatırım'ın Mavi Giyim Raporunda şu ayrıntılara yer verildi; 

Tüketici talebindeki yavaşlama ve yüksek baz etkisi nedeniyle zayıf sonuçlar. UMS-29'a göre Mavi 2Ç24'te faaliyet karındaki zayıflamanın etkisiyle yıllık bazda %31 düşüşle 512mn TL net kar açıklamıştır. Net kar rakamı bizim tahminimiz olan 406mn TL'yi %26 oranında aşmıştır. Bu çeyrek için sağlıklı bir konsensüs tahmini bulunmadığını hatırlatalım. Net gelirler 2Ç24'te tahminimize paralel olarak reel bazda %7 daralarak 7,43 milyar TL'ye gerilemiştir. Çeyrek içerisinde tüketici talebinde başlayan yavaşlama ve geçen yılın güçlü bazı Türkiye gelirlerinde yıllık bazda %4'lük bir düşüşe yol açmıştır. Uluslararası gelirler de makro zorluklar ve sabit kur etkisiyle yıllık bazda %11,7 düşüş kaydetmiştir.

Tahminimizi %7 oranında altında, 2Ç24 FAVÖK rakamı 1,22 milyar TL olarak gerçekleşti (yıllık bazda -%19). FAVÖK marjı, operasyonel kaldıracın azalması nedeniyle 260 baz puan daralarak %16,4'e geriledi. Mal alımlarına ilişkin 
iskonto faizinin olumlu etkisi hariç tutulduğunda marjdaki daralma yıllık bazda 470 baz puan olacaktır. UMS-29'un etkisi olmadan, MAVI 2Ç24'te 7,1 milyar TL gelir (+%60), 1,5 milyar TL FAVÖK (+%55) ve 932mn TL net kar (+%49) açıklamıştır. 

Perakende satış hacminde büyüme. Şirket, yılın ilk yarısında yurt içinde altı yeni mağaza açmış ve mevcut altı mağazasını da genişletmiştir. Sonuç olarak, Türkiye'deki brüt satış alanı yıllık bazda %6 artarak 179 bin m²'ye ulaşmıştır. 

Türkiye perakende gelirleri reel olarak yıllık bazda %2 azaldı. 2024 yılının ikinci çeyreğinde, birebir satışlar TL bazında %4,4, hacim bazında ise %1 daraldı. Ancak, yeni mağaza satışları da dahil olmak üzere perakende hacimleri %1,8 büyüdü. Yurtiçi online satışlar da hacimsel olarak %4 artış gösterdi. Toplam gelirin %69'u perakende, %21'i toptan ve %9'u e-ticaretten oluşmaktadır. 

Güçlü nakit üretimi sürdürülmüştür. Faaliyet nakit akışı 1Y23'teki 1646 milyon TL'den 1Y24'te 3345 milyon TL'ye yükselmiş ve %100'ün üzerinde nakit dönüşüm oranı ile 2Ç24 için 1,3 milyar TL'nin üzerinde operasyonel nakit
üretimine işaret etmektedir. Güçlü nakit yaratımı, etkin işletme sermayesi yönetimi ve daha uzun ödeme günleri sayesinde gerçekleşmiştir. Net işletme sermayesinin satışlara oranı 1Y23'teki %5,3 seviyesinden %3,5'e gerilemiştir.

Şirket, Türkiye'deki stokların adet bazında geçen yılın aynı dönemine göre biraz daha yüksek olduğunu ve  tamamının taze, yeni sezon ürünlerden oluştuğunu belirtmiştir.

Yönetim ayrıca 3Ç24 için bazı güncel bilgiler de paylaştı. Ağustos 2024'te Türkiye perakende satışları %53, online satışlar ise %63 (TÜFE:%52) oranında büyümüştür. Eylül ayının ilk 15 gününde Türkiye perakende %57, Türkiye online ise %64 büyüme göstermiştir.

UMS29 öncesi tahminler değişmemiştir. Yönetim, UFRS 16 etkisi dahil %70 (+/-%5) ciro büyümesi, %23,5 (+/-%
0,5) FAVÖK marjı (UFRS 16 öncesi FAVÖK marjı beklentisi %20,5 (+/-%0,5)) ve %5 yatırım harcamasının satışlara
oranı (net 15 açılış ve 10 genişleme ve yeni genel merkez ofisleri için yatırım dahil) bekliyor. Yönetim, okula dönüş döneminde talebin artacağından emin görünüyor. Eylül ve Ekim ayları 2024 hedefleri için kritik aylar olacak.

Yorum: Güçlü nakit üretimi ve değişikliğe gidilmeyen 2024 beklentilerine piyasanın olumlu tepki vermesini bekliyoruz. 2024 tahminlerimize göre, Mavi 5,5x Düzeltilmiş FD/FAVÖK (UFRS 16 öncesi) ile işlem görmektedir. Mavi, sağlam iş modeli, güçlü pazar konumu ve marka kimliği ve çeşitli makro koşullar altında sağlam finansal sonuçlar sunma konusundaki kanıtlanmış geçmişi sayesinde En Çok Tavsiye Edilenler Listemizde kalmaya devam etmektedir.