İş Yatırım'ın yüzde 50'den fazla prim beklediği 6 BIST hissesi

İş Yatırım'ın en yüksek getiri beklediği hisseler hangileri. Hangi hisseler için AL tavsiyesi verdi, hedef fiyat ne?

İş Yatırım'ın açıkladığı ve değişikliklere göre güncellediği hisse senedi önerileri içinde getiri potansiyeli yüzde 50'nin üstünde olan 6 Borsa İstanbul hissesi bulunuyor. İşte o hisseler, mazandırma potansiyelleri, hedef fiyatları ve İş Yatırım'ın değerlendirmesi.

Not: Hisselerin getiri potansiyelleri 12 Temmuz 2024 kapanış fiyatları baz alınarak hesaplanmıştır

İş GYO Hisse Senedi | ISGYO

  • Hedef Fiyat 27,05
  • Getiri Pot %53

Şirketin %50-50 maliyet ve hasılat paylaşımı esası ile geliştirdiği Litus İstanbul Projesi'nde inşaat çalışmaları devam ederken satılan birimlerin teslimatına 2024’ün 2. Çeyreğinde başlamayı hedefliyor. Böylece satışlardan elde edilen gelirler 2024 yılsonu finansal tablolarına yansıtılabilecek. Öte yandan inşaatları tamamlanan Ege Perla ve Kartal Manzara Adalar Projelerinin satışları devam etmekte olup, bu projelerde sınırlı stok söz konusu. Teslimatlar satış gerçekleştiği anda yapılabilmekte olup, bu projelerden elde edilen gelirler doğrudan gelir tablosuna kaydedilebilmektedir. İnşaatı 2023 yılında tamamlanan İstanbul Finans Merkezi Projesi'ndeki İş GYO’ya ait ofislerin 2024’te kiralanmaya başlaması ve kira gelirlerinin ivme katması bekleniyor. Profilo AVM arsası üzerinde inşa edilmekte olan yeni projede ise Arsa Payı Karşılığı Hasılat Paylaşımı ve Kat Karşılığı İnşaat Sözleşmesi kapsamında İş GYO’nun 2025 yılında minimum 65 milyon dolar gelir etmesi bekleniyor.

Katalist

Faizlerde düşüş döngüsünün başlamasıyla konut talebinin canlanması ve kira gelirlerindeki güçlü seyrin devam etmesi temel katalizörler olarak öne çıkıyor.

Değerleme

Şirketin Net Aktif Değerine göre %38 iskontolu işlem görürken, 5 yıllık tarihsel ortalamaya ise %9 prime işaret etmektedir.

Riskler

Siyasi ve idari riskler, faiz artırımları, makroekonomik göstergelerdeki bozulmanın tetikleyebileceği olumsuz talep şoku ve enflasyonda ekonomik faaliyette bozulmaya yol açabilecek denli artışlar, tahminlerimiz ve değerlememiz açısından temel risk faktörleri olarak öne çıkıyor.

>>> HABERİN DEVAMI: YATAS (%54,45)

Yataş Yatak Hisse Senedi | YATAS

  • Hedef Fiyat 54,45
  • Getiri Pot %55

Yataş, yüksek marka bilinirliğiyle öne çıkmasının yanı sıra, bünyesinde barındırdığı Enza Home markası ile de ürün çeşitliliği açısından sektörde güçlü bir pozisyona sahip. 1Ç24'te satışlarda yıllık bazda %5’lik hafif düşüş olurken, FAVÖK’te ise %18’lik düşüş gözlemlendi. Bu doğrultuda FAVÖK marjı %10.9 olarak gerçekleşirken, net kar, net finansman giderlerindeki %250’lik yüksek artıştan negatif etkilenerek yıllık bazda %85 düşüş ile 72mn TL oldu. Net kar marjı ise yıllık bazda 118bp azalarak 1Ç24’te %2.1’e geriledi. Net borç, 1Ç24’te çeyreklik bazda %2.6 artarak 3.652mn TL’ye yükselirken, Net Borç/ FAVÖK oranı, 4Ç23’teki 2,57x’e kıyasla 1Ç24’te 2,48x olarak realize oldu. 1. Çeyrek sonuçlarında gözlemlenen zayıflamaya karşın, Yataş, gerek yurt içi, gerekse yurt dışındaki yeni mağaza yatırımlarına devam etme konusundaki kararlılığı ile olumlu görüşümüzü sürdürdüğümüz hisselerden biri olmaya devam ediyor.

Riskler

Tüketici alım gücünde yaşanabilecek azalmanın satışlarda oluşturabileceği negatif etki ve üretim maliyetlerinde yaşanabilecek artışın karlılığı olumsuz yönde etkilemesi, şirket açısından potansiyel riskler olarak öne çıkmaktadır.

>>> HABERİN DEVAMI: TKNSA (%52,02)

Teknosa İç ve Dış Tic. Hisse Senedi | TKNSA

  • Hedef Fiyat 52,05
  • Getiri Pot %58

Bu hisse için öneri açıklaması bulunmamaktadır.

>>> HABERİN DEVAMI: THYAO (% 58)

Türk Hava Yolları Hisse Senedi | THYAO

  • Hedef Fiyat 485,00
  • Getiri Pot %58

Yatirim Teması

THY’nin 128 ülkede uçtuğu 291 yurtdışı noktası ve 42.6 bin bağlantı seçeneği ile dünyanın lider ağ ve bağlantı havayolu markası olması, modern filosuyla İstanbul’un eşsiz coğrafi avantajından fayda sağlıyor olması, faaliyet (yolcu-kargo-teknik) - bölgesel - para birimi (gelirlerin %90’ı döviz bazlı) anlamında çeşitlendirilmiş gelir yaratımı, geçmişte yaşanan birçok istisnai zorluğa karşın dayanıklılığını ispatlamış güçlü faaliyet ve finansal performansı, rekabetçi maliyet yapısı, güçlü bilançosu ve Türkiye’nin turizm potansiyeli ile gelecekte de rakiplerine fark atmaya devam edeceğini düşünüyoruz.

İleriye Dönük Beklentiler

Türk Hava Yolları'nın 2024 ‘de tahmin ettiğimiz %10 kapasite artışı ve %82,6 doluluk oranı (yıllık bazda +0,1 puan) ile yıllık %10 artışla 91,4 milyon yolcu taşımasını bekliyoruz. 2024 yılında yolcu birim gelirlerinde düşük tek haneli düşüş bekliyoruz. Kızıldeniz'de süregelen gerilimin 2024 yılı kargo tahminlerimizde yukarı yönlü bir potansiyel yaratabileceğine inanıyoruz. THY'nin 2024 yılında 22,65 milyar ABD Doları konsolide gelir ve %23,5 marjla 5,31 milyar ABD Dolar FAVKÖK elde edeceğini tahmin ediyoruz. THY'nin filosunu 2023’deki 440 uçaktan 2024’de 484 uçağa arttırmayı planlıyor.

THY 2033 yılına kadar olan stratejik büyüme planında uçak filosunun 800’ü aşmasını, toplam kapasitesinin 480 milyar km’ye (2023: 235+milyar), toplam yolcu sayısının 170 milyona (2023: 85+ milyon) ve taşınacak toplam kargo hacminin ise 3.9 milyon tona (2023: 1.6 milyon ton) artmasını hedefliyor. Bu beklentilerle şirket 2033’de 50 milyar dolar konsolide ciro ile %20-25 FAVKÖK marjı hedefliyor. THY 2033’de %8-10 yatırım sermaye getirisi (ROIC) (2023:%12-%14) ve 2.0x – 2.5x net borç /FAVÖK oranı öngörüyor.

Değerleme ve Riskler

Rekabetin artması, beklenenden kötü yolcu getirileri, kapasite artışını sınırlayabilecek uçak teslimatlarında yaşanan gecikmeler ve kötüleşen maliyet ortamı tavsiyemizin başlıca riskleri olarak öne çıkıyor.

>>> HABERİN DEVAMI: ALARK (%72)

Alarko Holding Hisse Senedi | ALARK

  • Hedef Fiyat 182,47
  • Getiri Pot %72

Yatirim Teması

Alarko’nun dönüşüm hikayesinin potansiyeline inanıyor ve olumlu buluyoruz. Özellikle gelecekte belirsizliklere sahip kömür ağırlıklı portföyünü daha sürdürülebilir yatırımlar ile çeşitlendirmesi ön plana çıkıyor. Bu yatırımların başında ise seracılık ve gübre üretimi geliyor. Elektrik üretim tarafında en büyük paya sahip ithal kömürün payı düşecek olsa da portföyde yıllık yaklaşık 200 milyon dolar gibi bir FAVÖK yaratarak önemli bir yer tutmaya bir süre daha devam edeceğini düşünürken dağıtım tarafında ise yatırımların geri ödemesine ek enflasyon üstü reel getiri sağlayan MEDAŞ, holding için öngörülebilir bir nakit akışı sağlıyor. 2023 yılında elektrik fiyatlarındaki düşüş ve kömür santralindeki bakıma rağmen doğru kömür alım anlaşmaları net kara negatif yansımasına engel oldu. 2024 yılında da bu başarının sürdürüleceğini ve tarımın katkısının artması ile net karda dolar bazında güçlü bir artış öngörüyoruz.

Riskler ve Katalizörler

Şirketin daha sürdürülebilir alanlara yönelerek portföy çeşitliliğini artırdığı dönüşüm hikayesini olumlu buluyoruz. Özellikle tarımda düşük maaliyet avantajına sahip jeotermal seralar ve Kazakistan’da benzer maaliyet avantajını sağlayacak teşvikler önemli katalizörler arasında bulunuyor. Şirketin portföyündeki en büyük risk ise ithal kömür santralinin önümüzdeki yıllarda karbon emisyonundan dolayı olası karbon vergisinin beklentilerin üstünde olmasın durumunda FAVÖK marjına aşağı yönlü güçlü bir baskı oluşturabilir. Bunun yanında dönüşüm hikâyesine konu olan yatırımların henüz erken aşamada oluşu ve yatırımların planlanan tarihlerde gerçekleşememesi de aşağı yönlü risk barındırıyor. Son olarak da planlanan ortak satışları da hisse üzerindeki baskısını sürdürüyor.

>>> HABERİN DEVAMI: EKGYO (%83)

Emlak Konut GYO Hisse Senedi | EKGYO

  • Hedef Fiyat 20,63
  • Getiri Pot %83

Yatırım Teması

Konut talebindeki yavaşlamaya rağmen, i) Emlak Konut'un geniş ve değerli varlık portföyü, ii) tüm segmentlere hitap eden çeşitli ve kaliteli proje portföyü, iii) yeniden yapılanma ve kentsel dönüşümün olumlu etkisi ve iv) güçlü nakit pozisyonu şirketi cazip kılan ana hikayeler olarak öne çıkmaktadır. Konut üreten diğer GYO'lar gibi Emlak Konut da UFRS kuralları gereği satış gelirlerinde sadece teslim edilen konutlardan elde edilen geliri tahakkuk ettirebilmektedir. Bu da Emlak Konut'un satışları ile gelirleri arasında bir zaman uyumsuzluğuna yol açmaktadır. Diğer bir deyişle, şirket önceki yıllarda yaptığı satışların gelirlerini mali tablolarına yansıtabilirken, cari dönemde yapılan ön satış gelirleri yaklaşık 1-3 yıl sonra mali tablolarda izlenebilmektedir. Bu kapsamda, yüksek enflasyon döneminde kaydedilen yüksek konut gelirlerinin önümüzdeki dönemde şirketin gelirlerini olumlu yönde etkilemesi beklenebilir. Bahsi geçen teslim yapısı nedeniyle Emlak Konut GYO’nun hem 2024 hem de 2025 yıllarında güçlü satış ve net gelir rakamlarına sahip olması beklenmektedir. Çarpan bazında oldukça düşük seviyelerde olmasına ek olarak hisse, oldukça uzun bir süredir yüksek net aktif değer iskontosu ile işlem görmektedir. Cari hisse fiyatının, şirketin potansiyelini yansıtmadığını düşünüyoruz.

Katalist

Faizlerde düşüş döngüsünün başlaması, deprem bölgesinin ihtiyaçları ve Emlak Konut'un yeni yaşam alanları yaratma konusundaki kabiliyetleri ve bilgi birikimi göz önüne alındığında, Emlak Konut'un bölgedeki varlığının artmasının ve gelecekte şirkete nakit akışı sağlayabilecek yeni anlaşmaların önünü açabilir. Ayrıca, hız kazanan kentsel dönüşüm faaliyetleri de şirketin faaliyetlerini ve gelirlerini olumlu yönde etkileyecek bir diğer önemli faktör olarak öne çıkmaktadır.

Değerleme

Parçaların toplamı modelinde GPM ve Anahtar Teslim segmentlerini ayrı ayrı İNA methodu aracılığıyla değerledik ve arsa portföyünü ve tamamlanmış projelerden satılmamış envanter (bina stoğu) için ekspertiz değerlerini kullanarak yaptığımız değerleme sonucunda 20TL’lik hedef fiyat ile hisse için AL tavsiyemizi sürdürüyoruz.

Riskler

Siyasi ve idari riskler, yeni faiz artışlarının konut sektörünü daha uzun süre baskılaması, makroekonomik göstergelerdeki bozulmanın tetikleyebileceği olumsuz bir talep şoku ve enflasyondaki artışın ekonomik faaliyetleri tehlikeye atması tahminlerimiz ve değerlememiz açısından temel risk unsurları olarak öne çıkmaktadır.

>>> HABERİN DEVAMI: TÜM HİSSELER

YÜZDE 50'DEN FAZLA GETİRİ POTANSİYELİ OLAN 6 HİSSE