İstihdam verilerini bekleyen Dow Jones, Nasdaq ve S&P nasıl açılacak?

Cuma sabahı yatırımcıların Eylül ayı istihdam raporunun yayınlanmasını beklemesiyle ABD hisse senedi vadeli işlemleri durgun ve yatay bir seyir izliyor.

BORSATEK.COM -  Dow Jones Sanayi Endeksi 7 puan veya %0,02 düşüşle işlem görürken, S&P 500 vadeli işlemleri ve Nasdaq 100 vadeli işlemleri durgunluk çizgisinin etrafında oynuyor. 

Yakından izlenen liman grevi de Perşembe gecesi Uluslararası Liman İşçileri Derneği ve Amerika Birleşik Devletleri Denizcilik İttifakı'nın ücretler konusunda geçici bir anlaşmaya varmasıyla sona erdi. Taraflar ayrıca daha fazla müzakere için daha fazla zaman sağlamak amacıyla mevcut sözleşmelerini Ocak ayına kadar uzatmayı kabul ettiler.

Bu hareketler, ana ortalamaların Perşembe günkü işlem seansını kayıplarla kapatmasının ardından geldi. 30 hisse senedinden oluşan Dow 184,93 puan veya %0,44 düşerken, S&P 500 %0,17 düştü. Teknoloji ağırlıklı Nasdaq Composite günü %0,04 düşüşle kapattı.

ABD petrol vadeli işlemleri Perşembe günü yaklaşık %5 tırmanarak ana ortalamaları etkiledi. Enerji fiyatları, İran'ın İsrail'e füze saldırısı başlatmasının ardından Orta Doğu'da artan gerginliklerle bu hafta bir miktar yükseldi.

Yatırımcılar, piyasa için bir sonraki büyük katalizör olacak olan Eylül tarım dışı istihdam verisinin bugün yayınlanmasını bekliyor. Dow Jones haber ajansı tarafından düzenlenen ankete katılan ekonomistler, tarım dışı maaş bordrolarındaki artış seviyesinin Ağustos ayındaki 142.000'den 150.000'e çıkmasını bekliyor. İşsizlik oranının %4,2'de sabit kalması bekleniyor.

BD8 Capital Partners'ın kurucusu Barbara Doran, Cuma günkü istihdam verilerinin yalnızca beklentilerin altında gelmesi durumunda piyasaları hareketlendireceğini söyledi.

Perşembe öğleden sonra CNBC'nin "Closing Bell: Overtime" programında "Yarınki rakamın önemli olduğunu düşünüyorum, ancak büyük bir etkisi olacağını düşünmüyorum ve iyi bir rakam olmazsa çok şaşırırım" dedi.

Artan jeopolitik gerginlikler, hisse senedi piyasasının Ekim ayında sarsıntılı bir başlangıç ​​yapmasına katkıda bulundu. Doran, bu olumsuzlukların hisse senetlerini aşağı çekebileceğini ve haftayı negatif bölgede kapatabileceklerini ekledi.

Gerçekten de, üç büyük endeks de üç haftalık kazanç serisini kırma yolunda. S&P 500, Dow gibi, hafta başından bu yana %0,7 düştü. Nasdaq ise bu dönemde %1,1'lik bir kayıp yaşama yolunda