JCR Ege Seramik'e hangi kredi notunu verdi

Ege Seramik Sanayi ve Ticaret A.Ş.'nin açıklamasında JCR Eurasia Rating tarafından şirkete verilen kredi notu açıklandı. 

JCR'ın notları (TR) cinsinden açıklandı. Bu notlar şirketin ülke notuna kıyasla seviyesini ifade ediyor. Uluslararası düzeyde bu notlar uluslararası notlarla aynı seviyede bulunmuyor. 

Ege Seramik'e verilen A-TR ve görünümü Stabil (Durağan) olarak açıklandı. Bu not seviyesi yatırım yapılabilir seviyeyi ifade ediyor. Bununla birlikte hiç bir kredi derecelendirme kurumunun Türkiye'ye verdiği not "yatırım yapılabilir" seviyede olmadığı için verilen bu not uluslararası borçlanmalarda kullanılmıyor. 

Ege Seramik'in KAP'ta yayınlanan açıklamasında şu ayrıntılara yer verildi; 

"Ege Seramik Sanayi ve Ticaret A.Ş., Kredi derecelendirme kuruluşu JCR Eurasia Rating (JCR-ER) tarafından değerlendirilmiş olup, Uzun Vadeli Ulusal Kurum Kredi Rating Notu ve görünümü "A- (tr) / Stabil" ve Kısa Vadeli Ulusal Kurum Kredi Rating Notu ve görünümü "J1 (tr) / Stabil" olarak belirlenmiştir. Şirketin Uzun Vadeli Uluslararası Yabancı ve Yerel Para Kurum Rating Notu ve görünümü ise "BB / Stabil" olarak belirlenmiştir. Ayrıntılı bilgilere ekteki Bildirim Formundan ulaşılabilmekte olup, Kamuoyuna saygılarımızla sunarız."