JP Morgan CEO'su jeopolitik gelişmelerden korktuğunu açıkladı

JPMorgan Chase (JPM) CEO'su Jamie Dimon, küresel istikrarsızlığı bir kez daha başlıca endişesi olarak gösterdi

JPMorgan Chase (JPM) CEO'su Jamie Dimon, küresel istikrarsızlığı bir kez daha başlıca endişesi olarak gösterdi ve enflasyonun henüz kontrol altına alınamamış olmasının nedenlerinden biri olarak adlandırdı ve "jeopolitik durum kötüleşiyor" dedi.

Dimon, Hindistan'ın Mumbai kentinde bir JPMorgan konferansına katılırken CNBC TV18 ile yaptığı röportajda;
"Benim dikkatim, ekonominin durumunu belirleyebilecek olan jeopolitikadır," dedi 

Jeopolitik "kötüleşiyor, daha iyiye gitmiyor," diye ekledi ve Yemen'deki Husi isyancılarının Kızıldeniz'deki son saldırılarına işaret etti. "Enerji tedarik zincirinde kaza olasılığı var. Başka ülkelerin de dahil olup olmayacağını Tanrı bilir. Şu anda çok fazla savaş yaşanıyor."

Yorumlar, en büyük ABD bankasının patronunun, enflasyonun düşmesiyle birlikte soğuyan işgücü piyasasını desteklemek için Federal Rezerv'in yeni bir faiz indirimine rağmen ekonominin uzun vadeli gidişatı hakkında yeni bir şüphecilik sunduğu son haftadaki üçüncü seferdi.

Cuma günü, Dimon ABD merkez bankasının ekonomi için yumuşak bir iniş yapma olasılığının yüksek olduğu fikrine daha zayıflattı.

Geçtiğimiz Salı günü, Georgetown Üniversitesi'ndeki bir etkinlikte kendisine finansal piyasalar açısından kendisini neyin endişelendirdiği sorulduğunda, "diğer her şeyi gölgede bırakan, gerçekten önemli olan, muhtemelen 1945'ten beri olduğundan çok daha önemli olan en önemli şeyin Ukrayna'daki bu savaş, İsrail'de [ve] Orta Doğu'da olup bitenler, Amerika'nın Çin ile ilişkileri ve II. Dünya Savaşı'ndan sonra kurulan hukukun üstünlüğüne yönelik temel saldırı" olduğunu söyledi.

Dimon bir süredir ABD ekonomisinin bazı piyasa gözlemcilerinin düşündüğünden daha savunmasız olabileceği, enflasyonun yüksek kaldığı ve işgücü piyasası zayıflarken bazı oranların %7'ye çıktığı potansiyel bir durgunluk ortamına ilişkin endişelerini dile getirmişti.

Bir yıl önce Hindistan'da düzenlenen bir etkinlikte "Dünyanın %7'ye hazır olup olmadığından emin değilim" demişti.

Daha Ağustos ayında, enflasyon oranının Fed'in %2 hedefine geri döneceği konusunda hala "biraz şüpheci" olduğunu söylemişti. Ayrıca, bir durgunluğun hala yaşanma ihtimalinin durgunluk olmaması ihtimalinden daha iyi olduğunu da söylemişti.