JPMorgan Apple için yeni hedef fiyatını açıkladı

JP Morgan'daki analistler, Apple'ın yapay zeka özelliklerini piyasaya sürmesinin kullanıcıları iPhone'larını yükseltmeye teşvik edeceğini söyledi ve fiyat hedefini 20 $ yükseltti.

JPMorgan daha önce Apple'ın yapay zeka özelliklerinin eninde sonunda bir yükseltme döngüsüne yol açacağını tahmin ediyordu, ancak analistleri daha önce bunun iPhone 17 serisinin 2025 sürümüne kadar gerçekleşmeyeceğinden emindi. HAtta Nisan 2024'te hedef fiyatı 210 dolara çekmişti.

O zamandan bu yana bu fiyatı artırmış olsa da JPMorgan, hedefi ancak şimdi 2023'ün ikinci yarısında olduğundan daha yükseğe çıkardı. Özellikle Apple Intelligence'ın gücü ve beklenen cazibesi üzerine JP Morgan, Apple hedef fiyatını şimdi 245 $ olarak belirledi.

Analistler, iPhone 17 serisinin piyasaya sürülmesiyle hala bir zirve görmeyi beklediklerini, ancak yükseltme döngüsünün şimdi Eylül veya Ekim 2024'te iPhone 16 serisi ile başlayacağını söylüyorlar. Genel olarak JP Morgan, Apple'ın 2025 takvim yılı boyunca 250 milyon, bir sonraki yıl ise 275 milyon iPhone satmasını bekliyor.

JP Morgan, yapay zeka işlevlerini desteklemek için iPhone 17 serisinde önemli donanım güncellemeleri beklemeye devam ediyor. Analistler, tüm akıllı telefonlarda yapay zekanın benimsenmesinin, yapay zeka tabanlı bir iPhone'a olan talebi hızlandırmaya yardımcı olacağına inanıyor.

Analistler Apple'ın iPhone gelirlerinin 2026 mali yılında 269 milyar dolara ulaşacağını tahmin ediyor. Bu rakam, Apple'ın 2024 mali yılı için yaptığı 201 milyar dolarlık tahminden %34 daha yüksek.

Tüm bunlar, analistlerin çoğunluğunun Çin'de azalan satışları nedeniyle Apple için ciddi sorunlar öngördüğü son aylara göre önemli bir değişikliğe işaret ediyor. 

Apple'ın devam eden başarısına olan bu inancın bir kısmı, artan Hizmet gelirlerinden kaynaklanıyor. Şimdi JP Morgan, Hizmet tahminlerini sadece sınırlı bir şekilde yükselttiğini söylüyor.

JPMorgan, yine de üçüncü taraf geliştiriciler tarafından sağlanan yapay zeka özelliklerinin önümüzdeki birkaç yıl içinde Hizmet gelirlerini artıracağına inanıyor. Benzer şekilde analistler, yapay zeka özelliklerinin iPad ve Mac'te de yükseltmeleri tetiklemesini beklediklerini söylüyor.

Analistlerin olumlu tahminlerinin bir diğer nedeni de Apple'ın gizlilik ve cihaz içi yapay zekaya odaklanması. Bunun Apple için bir avantaj olduğunu, çünkü rakiplerinin bulut çözümlerine güvenmek zorunda kaldıklarını ve bu nedenle daha fazla maliyete katlanacaklarını söylüyorlar.

JP Morgan, Apple'ı yatırımcılar için bir kez daha iyi bir alım olarak gören tek firma değil. WWDC duyurularının ardından Apple'ın hisse senedi fiyatında sınırlı bir düşüş yaşansa da bu tablo kısa sürede tersine döndü.

Duyurulardan sonraki ilk gün Apple'ın hisse senedi fiyatı %1,9'luk kısa bir düşüşün ardından %7,26'lık bir artış gösterdi. O günkü hisse senedi fiyatı olan 206.03 $, Apple'ın 52 haftanın en yüksek seviyesiydi.

Apple Intelligence, iOS 18 ile iPhone'a geliyor ya da en azından bununla başlıyor. Güncellemelerin 2025 yılına kadar devam etmesi bekleniyor.