JPMorgan piyasaların ayının pençesine düşeceğini açıkladı

JPMorgan Fed faiz indirimlerinde boğa piyasasının oluşacağı tezini reddetti. Peki kripto paralar için sırada ne var?

JPMorgan'ın Fed'in faiz indirimlerine ilişkin son açıklamaları küresel çapta tüccarlar ve yatırımcılar arasında ciddi endişelere yol açtı. Bugün, faiz indirimi beklentilerinin yükselmesine rağmen, JPMorgan'ın küresel ve Avrupa hisse senedi stratejisi başkanı olası bir boğa piyasası ihtimalini reddetti. Açıklama, hisse senedi ve kripto piyasasının duygusal değişimler beklediği küresel tartışmaları derhal alevlendirdi.

JPMorgan Analisti Piyasanın Geleceği Konusunda Ayı Görüşünde

Fortune'un 3 Eylül tarihli son haberine göre, Mislav Matejka'nın ekibi, “Herhangi bir politika gevşemesi, yavaşlayan büyümeye tepki olarak olacaktır, bu da onu ‘reaktif’ bir indirim haline getirmektedir” dedi. JPMorgan'ın ekibi tarafından yapılan bu açıklama, öncelikle Fed'in faiz indirimlerine ilişkin beklentilerin yaklaşan Eylül toplantısıyla birlikte yükselmesine bağlanıyor.

Raporda mevsimsel trendin bir başka zorluk olduğu ve Eylül ayının tarihsel olarak ABD hisse senetleri için en kötü ay olduğu belirtiliyor. Matejka, “Henüz tehlikeyi atlatmış değiliz” dedi ve şöyle devam etti: “Duyarlılık ve pozisyon göstergeleri cazip olmaktan uzak görünüyor, siyasi ve jeopolitik belirsizlik yüksek ve mevsimsel trendler Eylül ayında da daha zorlu olacak” ifadelerini kullandı.

Bu arada, S&P 500 Ağustos ayının ilk günlerindeki düşüşün ardından toparlandı ve Fed'in 17-18 Eylül'deki bir sonraki politika toplantısında faiz oranlarını düşürmeye başlayacağı beklentisiyle rekor seviyeye ulaştı. Küresel bir hisse senedi endeksi olan MSCI Tüm Ülkeler Dünya Endeksi de şu anda tüm zamanların zirvesinde. Eş zamanlı olarak S&P 500 bugün %1 artış gösterdi.

Daha geniş piyasa Eylül ayında Fed faiz indirimleri konusunda iyimserliğini korusa da, yukarıda bahsedilen JPMorgan ekibine göre, bunun daha geniş etkisinin borsanın rekor seviyeye yakın hareketini durdurması bekleniyor. Kripto piyasası da yaklaşan ABD istihdam verileriyle daha fazla türbülans bekliyor.

Kripto piyasası tetikte

Özellikle, kripto piyasası JPMorgan'dan gelen Fed faiz indirimi yorumlarına şüpheyle yaklaştı. Sektör katılımcıları, faiz indirimi beklentilerine rağmen kripto piyasasının durgun bir performans göstermesi nedeniyle endişelerini dile getiriyor.

BitMEX'in kurucu ortağı Arthur Hayes bugün X'e verdiği demeçte, Eylül ayındaki faiz indirimlerinin neden gerçekleşmediğini açıkladı. Hayes'e göre, Jackson Hole'daki faiz indirimlerinin ipuçlarından bu yana BTC fiyatı %10 düştü. Bu piyasa tepkisi, risk varlıklarının faiz indirimleriyle ivme kazanacağına dair olağan beklentilerle çelişiyor.

CoinGape tarafından yapılan yeni bir Bitcoin fiyat analizi, BTC'nin 53500 $ ve hatta 50000 $ 'lık alt destekten toparlanabileceğine ve gelecekteki hareketleri destekleyebileceğine işaret ediyor.