Philip Capital, KAREL-Karel Elektronik için hedef fiyatını 50,20 TL, tavsiyesini endeks üstü getiri olarak belirledi. Karel Elektronik hisseleri son kapanışını (16 Ekim 2023) 31.58 TL'den gerçekleştirmişti.
Philip Capital'in Karel Elektronik tavsiyesi şöyle:
Büyüme potansiyeli yüksek sektörlerdeki girişimler, Daiichi satın alımının ciro ve kârlılık tarafındaki güçlü katkısı, Turkcell ile yürütülen çözüm ortaklığı, Nokia cephesinde büyüyen işler ve güçlü Ar-Ge ile yenilikçi yapısı nedeniyle Karel Elektronik’i beğeniyoruz. KAREL için 50,20 TL hedef fiyat ve Endeks Üzeri Getiri (EÜ) tavsiyesi ile önerimizi başlatıyoruz. Hedef fiyatımız %59,0 potansiyel getiriye işaret ediyor. KAREL, 2024 yılı beklentilerimize göre 3,27x FD/FAVÖK, 5,45x PD/DD ve 0,84x PD/Satışlar çarpanları ile işlem görmektedir.
Karel Elektronik; elektronik kart üretimi, telekom şirketlerinde bölge çözüm ortaklıkları, savunma sanayi, otomotiv ve telekom iş kollarında faaliyet yürüten bir elektronik şirketidir. Şirketin gelir dağılımının %33’ünü kurumsal projeler, %30’unu otomotiv ve %27’sini elektronik kart üretimi oluşturmaktadır.
Karel’in 2023 sonu satış gelir tahmini 330 milyon Dolar ve FAVÖK marj öngörüsü %18 - %19 dolayındadır. 2024 yılı için 400 milyon Dolar civarında bir satış geliri tahmin ediyor ve FAVÖK marjının %20’lere iyileşme kaydedeceğini değerlendiriyoruz.
2022 yılında %40 hissesi Doğan Holding tarafından satın alınan şirket, Daiichi satın almasıyla otomotiv sektöründe önemli bir atılım gerçekleştirdi. Daiichi akıllı ekran olan Infotainment sistemleri ve çeşitli sürücü destek kontrol ekipman üretimi konularında faaliyet göstermektedir. Karel’de TOGG'a kontrol ekipmanlarının üretim ve satışını yapmaktadır. TOGG’un seri üretime başlaması gelir rakamlarını destekleyecektir. Önümüzdeki süreçte otomotiv segmentinin gelir içerisindeki payının kademeli olarak artacağını değerlendiriyoruz.
Her ne kadar bu satın alımla birlikte kısa vadeli borçlarda artış gerçekleşse de şirketin faaliyetleri, kârlılığı ve ortaklığı borç ödeme kapasitesi konusunda güçlü bir görünüm ortaya koymaktadır. Şirketin önümüzdeki dönemde Daiichi’nin pozitif etkisiyle gelir ve kârlılık artışını sürdürmesini bekliyoruz.
Kurumsal projeler alanında 2019 yılında başlayan Turkcell Bölge Çözüm Ortaklığı sözleşmesi, yeni bölgeler eklenerek 2025 yılı sonuna kadar geçerli olacak şekilde güncellendi. Bu sözleşmenin tahmini cirosu 6 ayda bir yapılacak fiyat düzenlemelerine de bağlı olarak yaklaşık 6 Milyar TL gelir öngörülmektedir. Türk Telekom’un önümüzdeki süreçte çözüm ortaklığıyla ilgili çıkacağı ihale takip edilecek olup, bu ihale bizim projeksiyonlarımız içerisinde yer almamaktadır.
Elektronik kart üretiminde beyaz eşya sektöründeki satışların tahminlerden zayıf kalması nedeniyle brüt kâr marjı %5 seviyesine geriledi. Elektronik kart tesisinde modernizasyon ve organizasyonel gelişim projeleri başlatılmış olup, 2024 yılının sonuna kadar %35 verimlilik artışı ve %30 kapasite artışı hedeflenmektedir. Yeni yatırımla birlikte bu segmentteki kâr marjlarında güçlü bir toparlanma bekliyoruz. Bu yatırım şu an SPK onay sürecindeki %100’lük bedelli sermaye artışı ile finanse edilecektir.