Kontrolmatik 12-13 Ekim'de halka arz ediliyor

Dünyanın en büyük 37'inci sistem entegratörü Kontrolmatik, sabit fiyatla talep toplama yöntemiyle "sadece" Gedik Yatırım aracılığıyla 12-13 Ekim'de halka arz edilecek. Halka arz fiyatı 6,90 TL, arz büyüklüğü 50 milyon TL olacak.

2008 yılında yerli sermaye ile kurulmasının ardından bir Türk  markası olan Kontrolmatik'in, 6.250.000 TL nominal payları sermaye  artırımı, 1.000.000 TL nominal payları ise ortak satışı yoluyla halka  arz edilecek olup, halka arz sonrası çıkarılmış sermayesinin yüzde 20'sinin BIST Ana Pazar'da işlem görmesi bekleniyor.

Sabit Fiyatla Talep Toplama yöntemiyle "sadece" Gedik Yatırım aracılığıyla gerçekleşecek arzın talep toplama tarihleri ise 12-13 Ekim'de olacak. Halka arz fiyatı 6,90 TL olarak belirlenirken, halka arz büyüklüğü ise 50 milyon TL olacak.

Kontrolmatik Yönetim Kurulu Başkanı Sami Aslanhan, yalnızca Türkiye'de değil, dünya genelinde de küresel devlere rakip olduklarını  ve yerli bir şirket olarak önemli projelere imza atmanın gururunu  yaşadıklarını belirterek, "Halka arza giderek şeffaflaşma ve prestij  odaklı bir adım atmayı hedefledik. Halka arzdan elde edilecek fon  kaynaklarını ise AR-GE, yeni yatırımlar, ihracata yönelik faaliyetler  ve işletme sermayesi ihtiyacı için kullanacağız. Yatırımlarına akıllı  mühendislik çözümleriyle değer katmak isteyen tüm yatırımcılarımız  için, 24 ülkeye teknoloji ihraç eden Kontrolmatik şirketimizi halka  arz ediyoruz" dedi.

24 ülkede 300 proje

Kuruluşundan bu yana Kontrolmatik olarak sadece Türkiye'de değil  aynı zamanda Avrupa, Ortadoğu ve Afrika'da 24 ülkede 300'ün üzerinde  proje gerçekleştirdiklerini belirten Aslanhan, "Türkiye'de kamu ve  özel sektör ile çok önemli projelere imza atarken, dünya genelinde de  bir Türk şirket olarak kendimizi kanıtladık. 5 ülkede (Türkiye, Irak,
Kenya, Kuveyt, Gine) proje ofisimiz bulunuyor. Şimdiye kadar  yaptığımız projeler enerji, madencilik, endüstriyel tesis ve ulaşım  sektörü gibi çok geniş bir yelpazede ve Türkiye'nin kendi alanında  mühendislik ve anahtar teslim projelerde önde gelen firmasıyız"  sözlerini kullandı.

Dünya'daki 37'inci büyük sistem entegratörü

CFE Media & Technology'nin Global Sistem Entegratör veri tabanında  yayınlanan listeye göre 2020 yılında dünyanın en büyük 37'inci sistem  entegratörü seçildiklerini kaydeden Aslanhan, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Bu listede, alanımızda dünyanın ilk 40 listesine giren bir Türk  şirket olarak küresel devlerle hem Türkiye'de hem de dünya genelinde  yarışıyoruz. Kalite odaklı mühendislik çözümleri, enerji santralleri  ve endüstriyel tesislerde enerji kaynaklarının verimli kullanılması  için üretilen farklı proje ve hizmetlerin yanında, operasyonel  teknolojiler, endüstriyel yazılım, kontrol sistemleri, haberleşme  bilgi güvenliği, nesnelerin interneti, güç sistemleri ve proje  yönetimi gibi başlıklar temel faaliyet alanlarımıza giriyor. Şu an  devam eden 50'nin üzerinde projemiz bulunuyor. Özellikle bu dönemde  gelirlerimizin döviz cinsinden olması da bir avantaj. 138  çalışanımızın  önemli bir kısmı mühendis ve teknisyenlerden oluşuyor.

2017-2019 yıllarında satışlarımız yıllık bazda yüzde 132, FAVÖK  marjımız ise %220 arttı. Şimdi bu başarı grafiğimizi, hisselerimizin  yüzde 20'sini halka arz ederek yeni bir boyuta taşıyacağız."

Terzi işi çözümler

Rakiplerinden ayrılan en büyük avantajlarının maliyet ve sürede  optimum çözümler sunabilme olduğunun altını çizen Aslanhan, "Sistem  entegratörü olarak marka bağımsız çalışabilme ve projelere farklı  çözümler uygulayabilme avantajımız söz konusu. Retrofit projelerde  büyük firmalara kıyasla daha atak ve esnek çözümler sunabiliyoruz.
Ayrıca zorlu coğrafyalarda iş yapabilme ve yürütebilme kapasitemiz  mevcut. Bu da bizi ciddi anlamda ayrıştırıyor. Kendi yazılım ekibimiz  aracılığıyla müşterilerine yönelik çözümleri mevcut ürün ve  platformlar üzerinden ihtiyaca yönelik olarak hızlı ve maliyet etkin  şekilde çözümleyebiliyoruz. Şu an Afganistan, Kenya, Malawi, Burkino
Faso, Irak, Türkiye'de devam eden projelerimiz bulunuyor" dedi.

GE General Electric Türkiye çözüm ortağı

Aslanhan, tamamlanan büyük projeler sayesinde oluşan güçlü  referanslara sahip olduklarını ve General Electric'in Yüksek Gerilim  ve otomasyon alanında Türkiye, Sudan ve Afganistan çözüm ortağı ve  yetkili temsilciliğini yürütmekte olduklarını belirtti . Bu da aslında  bu büyüklükte global bir markanın bize güvenmesinin yaptığımız işi ne  kadar doğru ve başarılı yürüttüğümüzü kanıtı niteliğinde. GE, Huawei, ABB, Siemens, Nozomi, OSI Soft gibi güçlü şirketlerle kurulan  işbirlikleri sayesinde de yaptığımız pek çok iş bulunuyor" diye  vurguladı.

Amaç hizmet verilen pazarlarda kalıcı olmak

Halka arzdan gelecek kaynağın kullanımına ilişkin de açıklama  yapan Aslanhan, "Yeni projelerde uzun zamanlı ürün ve hizmet  harcamaları yapılması gerekli, ileriye dönük fırsatların  değerlendirilebilmesi için işletme sermayesinin güçlendirilmesini  amaçlıyoruz. Hayata geçirmeyi hedeflediğimiz pek çok Ar-Ge projemiz  var. Ar-Ge çalışmaları neticesinde geliştirilebilecek ürünlerin seri  üretim tesisi altyapısı için gerekli yatırımı yapmamız gerekiyor.
Mühendislik geliştirme yazılımı ve IT altyapısı kapasite artışı da  planlıyoruz. Hizmet verdiğimiz pazarlarda kalıcı olmamız açısından  markamıza bu yatırımları yapmamız ve küresel dünyada bilinilirliğimizi  arttırmamız gerekiyor" dedi. 

Talep toplama sadece Gedik Yatırım aracılığıyla

Halka arza ilişkin olarak Aslanhan, "Halka arz edilecek payların  yüzde 50'si yurtiçi bireysel yatırımcılara, kalanı ise yurtiçi ve  yurtdışı kurumsal yatırımcılara tahsis edilmesi planlanıyor. Talepler 12-13 Ekim Pazartesi ve Salı günleri 6,90 TL sabit fiyatla sadece Gedik Yatırım aracılığıyla toplanacak" dedi.

    KONTROLMATİK HAKKINDA:

    2008 yılında Türkiye merkezli kurulmuştur. İhraççının ana  faaliyeti yurtiçi ve yurtdışı kamu kuruluşlarına ve özel ticari  kuruluşlara başta elektrik üretim santralleri, elektrik iletim ve  dağıtım tesisleri olmak üzere petrol, gaz, şeker, gübre, kâğıt,  çimento, maden vb. endüstriyel proseslerde, ulaşım sektöründe ise  altyapı projeleri için operasyonel teknoloji çözümleri sunmak,  operasyonel teknoloji paketlerinin bilgi teknolojileri ile entegrasyon  proje ve yazılımlarını gerçekleştirmek, yukarıdaki sıralanan tesis ve  sektörlerinin dijital dönüşüm ve tüm elektrifikasyon, koruma, kontrol,  izleme, yazılım, haberleşme altyapıları, siber güvenlik ihtiyaçları  için temel tasarım kapsamlarından başlayıp işletmeye alınmasına kadar  gerekli tüm mühendislik, tedarik, kurulum, test ve devreye alma  hizmetlerini uçtan uca, anahtar teslim tek bir çatı altında sunmak ve  gerçekleştirmektir. Şirket Türkiye'deki  önemli alt yapı projelerinde  yer alırken General Electric'in (GE) ilgili ürün gruplarında Türkiye  temsilciliğini de yürütmektedir.