Kripto para ETF'lerinde çok sert çıkış yaşandı

Kripto paralar, ABD işsizlik oranındaki Ağustos düşüşünün ortasında yoğun çıkışlar kaydetti.

CoinShares'in Pazartesi günkü dijital varlıklar haftalık raporu, kripto ETF'lerinin Mart ayından bu yana en yüksek çıkışlarını gördüğünü ve toplamda 725,7 milyon dolar olduğunu ortaya koydu. Bunun geçen haftaki beklenenden düşük gelen tarım dışı istihdam raporundan kaynaklandığı öne sürülüyor.

CoinShares verilerine göre, kripto yatırım ürünleri geçen hafta 725,7 milyon dolarlık net çıkışla ikinci hafta çıkışını kaydetti. Rapor, büyük çıkışların Eylül ayında ABD Merkez Bankası tarafından 25 baz puanlık bir faiz indirimi beklentisinin aşırı yüksek olmasından kaynaklanmış olabileceğini gösteriyor.

ABD ve Kanada sırasıyla 721 milyon dolar ve 28 milyon dolarlık net çıkışlara öncülük etti. Öte yandan, Avrupa'da girişler kaydedilirken, Almanya ve İsviçre sırasıyla 16,3 milyon dolar ve 3,2 milyon dolarlık pozitif akışlar kaydetti.

Dijital varlık sınıfları arasında en çok etkilenen Bitcoin ETF'leri oldu ve toplam 643 milyon dolarlık çıkış kaydetti. BTC de fiyatında önemli bir düşüş yaşadı ve Pazartesi günü hafif bir düzeltme görmeden önce 54 bin doların altına indi.

Düşüş, Ağustos ayında açıklanan ve işsizlik oranının %4,2 olduğunu ancak istihdam artışının beklenenin altında kaldığını gösteren NFP raporunu takip etti. Yatırımcılar şimdi dikkatlerini Çarşamba günü açıklanacak olan ABD Tüketici Fiyat Endeksi (TÜFE) veri raporuna çevirdi. CoinShares, TÜFE verilerinin beklentilerin altında gelmesi halinde 50 baz puanlık bir faiz indiriminin mümkün olacağını belirtiyor.

Donald Trump'ın Bitcoin'e ve tüm dijital varlık piyasasına verdiği desteği yinelemesi nedeniyle Salı günü yapılacak ABD başkanlık tartışması da belirleyici olabilir.

Kısa bitcoin ETF'leri ise Bitcoin'in yoğun çıkışlarının ardından 3,9 milyon dolarlık girişe tanık oldu. Altcoinler arasında Solana ürünleri toplam 6,2 milyon $'lık giriş görürken, Ethereum 98,1 milyon $'lık daha fazla çıkışa tanık oldu.