Güney Kore'nin G20 Zirvesinde kripto para birimlerine ilişkin alınacak düzenleme kararına uyacağını duyurması ve Paypal CFO'su John Rainey'nin kripto para birimlerinin tüccarların kullanımında etkili olamayacak kadar değişken olduğunu açıklamasının ardından piyasa hacmi 370 milyar doların altına geriledi.
The Korea Times'da yer alan habere göre, daha önce kripto para birimlerini spekülatif olmaları sebebiyle finansal bir varlık olarak kabul etmeyen Güney Kore yönetimi, G20 Zirvesinde alınacak ortak bir kripto para birimi düzenlemesini kabul edeceğini ve ülke genelinde uygulayacağını duyurdu. Güney Kore Mali Denetim Servisinin (FSS) konuya ilişkin yaptığı açıklamada şöyle denildi: G20 ülkelerinin finansal politika belirleyicileri kripto para birimlerinin ortak yönetimi için Temmuza kadar bir süre ayırdı. G20 ülkeleri kripto para birimlerinin finansal marketleri tehlikeye atmak için yetersiz olduğunu ve kripto para birimleri piyasa hacminin küresel gayri safi yurtiçi hasılanın yüzde birinden daha azını oluşturduğunu söylüyor.
Kripto para birimlerinin bir varlık olarak değerlendirileceği neredeyse kesin bir durum ve asıl sorun, G20 ülkelerinin kabul edeceği ortak düzenleme altında kripto para birimlerinin nasıl doğru bir şekilde yönetileceğidir. Şu anki durum iyi görünmüyor fakat biz daha fazla çaba göstermeye hazırız.
Güney Kore açıklamalarının ardından Paypal CFOsu Raineynin CNBCye verdiği bir röportajda, tüccarların kar paylarının kripto para birimini güvenilir bir ödeme yöntemi olarak kabul etmeleri için çok küçük olduğunu söyledi ve ekledi: Sattığınız bir üründen yüzde 10 k?r yaptığınızı ve ödemenin kripto para birimiyle yapıldığını düşünün. Ertesi gün söz konusu kripto para birimi yüzde 15 gerilediğinde siz zarar etmiş oluyorsunuz. Kripto para birimleri tüketiciler için oldukça cazip olabilir fakat tüccarların kabul etmeme sebebi kripto para birimlerinin değeridir.