Kripto varlıklarda 500 milyar dolarlık sert düşüş

Kripto piyasası, zayıf istihdam verileri ve resesyon korkularının yeniden canlanmasıyla 12 ay içindeki en büyük üç günlük satışına tanık oldu.

Kripto piyasası neredeyse bir yıl içindeki en büyük üç günlük satışını yaşadı ve 2 Ağustos'tan bu yana kısa süreliğine 510 milyar dolar kadar değer kaybetti.

Keskin kripto satışları, S&P 500'ün aynı zaman diliminde %4,4'e kadar düşmesiyle birlikte hisse senetlerinin performansındaki düşüşün ortasında geldi.

Piyasadaki tökezlemeye zayıf istihdam verileri, büyük teknoloji hisseleri arasında yavaşlayan büyüme ve resesyon korkularının yeniden canlanması neden oldu.

Aralarında Microsoft ve Intel 'in de bulunduğu birçok büyük şirketin beklenenden daha düşük 2. çeyrek sonuçları açıklaması ve piyasa lideri NVIDIA 'nın Eylül ayında faiz indirimine gidileceği beklentileriyle sarsılması, sermayenin daha küçük ve geride kalan şirketlere akmasına neden oldu.

Kriptonun üç günlük bir süre içinde bu kadar keskin bir şekilde satıldığı en son tarih 2023 yılının Ağustos ayının ortasıydı.

Bitcoin ve Ethereum'un fiyatı da 5 Ağustos'taki ani piyasa satışının ortasında büyük ölçüde düştü ve varlıklar yalnızca son iki saat içinde sırasıyla %10 ve %18 değer kaybetti.

En büyük satışı SOLONA yedi

Yayının yayınlandığı tarih itibariyle BTC ve ETH son bir hafta içinde %20 ve %28 değer kaybetti. Layer-1 ağı Solana, 30 Temmuz'dan bu yana %30,6'lık düşüşle piyasa değerine göre en büyük 10 token arasında en ağır darbeyi alan kripto para birimi oldu. 

Arkham Intelligence verilerine göre, birçok piyasa yorumcusu da Jump Crypto'dan gelen satışları ağırlaştırıcı bir faktör olarak değerlendirdi ve ticaret firması son birkaç gün içinde defterlerinden yüz milyonlarca dolarlık varlık çıkardı.

Alternative.me verilerine göre, Bitcoin ve kriptoya yönelik piyasa duyarlılığını takip eden bir gösterge olan Kripto Korku ve Açgözlülük Endeksi "korku" seviyesine geriledi ve sabah saatlerinde 26 puan gösteriyor.