Kuzey Boru (KBORU) GES projesi için finans ayarladı 

Kuzey Boru'nun bugün yaptığı açıklamasında CW Enerji ile imzalanın GES projesinin nasıl finanse edileceğini duyurdu. 

Kuzey Boru'nun Kamuyu Aydınlatma Platformu'nda gönderdiği açıklamasında, şirketin CW Enerji Mühendislik Ticaret ve Sanayi A.Ş. ile yapılan arazi tipi Güneş Enerjisi Santrali (GES) projesi kapsamında yapılması gereken ödemenin 8,7 milyon dolar olduğu belirtildi. 

Şirket GES projesi'nin finansal kiralama yöntemi ile finanse edileceğini ve Yapı Kredi Finansal Kiralama A.O. ile 05.08.2024 tarihinde bu amaçla sözleşme imzalandığını belirtti. İlgili leasing sözleşmesi kapsamında GES projesi için  yüzde 100 avans ödemesi yapılacağı ve şirketin 60 ay vadeli olarak ödemesini yapacağı ifade edildi. 

KAP'ta yer alan açıklamada şu ayrıntılara yer verildi;

"Şirketimiz ile CW Enerji Mühendislik Ticaret ve Sanayi A.Ş. arasında 01.02.2024 tarihinde anlaşması yapılan ve 23.07.2024 tarihinde çağrı mektubu alınan arazi tipi Güneş Enerjisi Santrali (GES) projesi kapsamında yapılması gereken ödeme 8,7 milyon USD'dir. GES projesi finansal kiralama yöntemi ile finanse edilecek olup, Yapı Kredi Finansal Kiralama A.O. ile 05.08.2024 tarihinde sözleşme imzalanmıştır. İlgili leasing sözleşmesi kapsamında GES projesi için %100 avans ödemesi yapılacak olup, Şirketimiz toplamda 60 ay vadeli olarak ödemesini yapacaktır.

Yapılan bu yatırımın Şirket'imizin faaliyet karı ve net kar üzerinde olumlu yönde etki göstermesi beklenmektedir.

Kamuoyunun bilgisine sunarız."