Link Bilgisayar (LINK) 100'den fazla ülkede operasyonları olan şirketle işbirliğine gidiyor 

Link Bilgisayar 100'den fazla ülkede operasyonları bulunan teknoloji firması KEDACOM ile işbirliği anlaşması imzaladığını duyurdu. 

Link Bilgisayar Kamuyu Aydınlatma Platformu'nda (KAP) yayınlanan açıklamasında 20 yılı aşkın süredir güvenlik teknolojileri sektöründe faaliyet göstermekte olan KEDACOM ile stratejik işbirliğine gittiğini duyurdu. 


KEDACOM'un dünya genelinde 100'den fazla ülkede operasyonları bulunan global bir üretici olduğunu hazırtalatan Link Bilgiysar ayrıca şirketin, IP CCTV, Video Konferans, Mobil CCTV, Akıllı Şehir, Video Wall, Yapay zekâ destekli güvenlik çözümleri gibi geniş ürün yelpazesine sahip oluğunu vurguladı. 

Link Bilgisayar'ın açıklamasında, Bu işbirliği ile, KEDACOM'un global pazardaki güçlü konumunu ve yenilikçi güvenlik çözümlerini  Türkiye'deki kamu sektörü ile buluştururken, Link Bilgisayar'ın güvenlik teknolojileri alanındaki iddialı girişimini ve hedeflediği yatırımları destekleyici bir rol üstleneceği ifade edildi. 

KAP'ta yer alan açıklamada şu ayrıntılara yer verildi. 

KEDACOM, 20 yılı aşkın süredir güvenlik teknolojileri sektöründe faaliyet göstermekte olup, dünya genelinde 100'den fazla ülkede operasyonları bulunan global bir üreticidir. Şirket, IP CCTV, Video Konferans, Mobil CCTV, Akıllı Şehir, Video Wall, Yapay zekâ destekli güvenlik çözümleri gibi geniş ürün yelpazesine sahiptir. Dünya çapında milyonlarca kullanıcıya hizmet vermekte olan KEDACOM, sektördeki yenilikçi yaklaşımı ve güvenilirliği ile global pazarda önemli bir konumda yer almaktadır.

Bu stratejik iş birliği, KEDACOM'un dünya çapındaki güçlü konumunu Türkiye pazarına taşıyacak ve Link Bilgisayar'ın Türkiye'deki kamu kurumlarına sunmayı planladığı güvenlik çözümlerini bir üst  seviyeye çıkartacaktır. Şirketimiz, DMO genel kataloğunda yer alacak KEDACOM ürünlerinin tedarik ve satış süreçlerinde tek yetkili olarak faaliyet gösterecek olup, kamu kurumlarının ihtiyaç duyduğu en ileri teknolojilere sahip güvenlik çözümlerini sağlama sorumluluğunu üstlenmiştir.

Devlet Malzeme Ofisi'nin 2023 yılı Sektör Raporu'na göre, kamu mal alımları içindeki DMO payı %38,7 olarak belirlenmiş ve bu 72.562.719.000,00 TL seviyesine ulaşmıştır. DMO üzerinden yapılacak satışların, KEDACOM markası için Türkiye'de önemli bir pazar payı oluşturması ve Link Bilgisayar'ın satış hedefleri içinde yüksek bir orana erişmesi beklenmektedir.

Bu iş birliği, KEDACOM'un global pazardaki güçlü konumunu ve yenilikçi güvenlik çözümlerini  Türkiye'deki kamu sektörü ile buluştururken, Link Bilgisayar'ın güvenlik teknolojileri alanındaki iddialı girişimini ve hedeflediği yatırımları destekleyici bir rol üstlenecektir."