Microsoft hissedarı firmanın Bitcoin'e yatırım yapmasını önerdi

Microsoft hissedarları teknoloji devinin Bitcoin'i bilançosuna eklemeyi kamuya açık bir şekilde değerlendirip değerlendirmemesi konusunda oy kullanacak.

SEC'e yapılan bir bildirim, Microsoft hissedarlarının Aralık ayında teknoloji devinin Bitcoin'i bilançosuna eklemeyi kamuya açık bir şekilde değerlendirip değerlendirmemesi konusunda oy kullanacaklarını ortaya koydu.

24 Ekim tarihli bildirilmde Microsoft, "Bitcoin'e Yatırım Yapmanın Değerlendirilmesi"nin şu anda 10 Aralık toplantısında oy kullanacak belirli hissedarlar tarafından önerildiğini açıkladı.

Bununla birlikte, Microsoft yönetim kurulu zaten Bitcoin de dahil olmak üzere "çok çeşitli yatırım yapılabilir varlıkları değerlendirdikleri" için buna karşı oy kullanmalarını tavsiye ediyor

Öneri, iş zekası firması MicroStrategy'nin Bitcoin yatırım stratejisini ve Microsoft'un "yaptığı işin çok küçük bir kısmını yapmasına rağmen" bu yıl Microsoft'u %300'ün üzerinde geride bıraktığını vurgulayan Ulusal Kamu Politikası Araştırma Merkezi (NCPPR) tarafından desteklendi.