2012 tarihinden bu yana Milli Piyango bünyesinde gerçekleştirilen haksız kazançlara ilişkin usulsüzlükleri dile getirdiklerini belirten Atilla Kart, bu kapsamda, Meclis'teki soru önergesi, basın toplantısı ve 9 Kasım 2012 tarihli Meclis Araştırma önergeleriyle konuyu hep gündemde tuttuklarını hatırlattı.
Kart, sosyal medyada kendi sayfasında yer verdiği bilgilerde,soru önergelerine hükümetin tutarlı hiçbir açıklama getirmediğini belirterek, "Milli Piyango Kurumunu denetlemekten kaçındı. Halka saygısızlık yaptı. Diğer kritik olaylarda olduğu gibi hesap vermekten kaçındı" dedi.
'Çalışanların çoğunun mal varlığı milyonlarla ifade ediliyor'
Eski bir Milli Piyango çalışanı tarafından kendisine ulaştırılan 3 Şubat 2015 tarihli bir açıklama ile iki yıldan bu yana dile getirdiği bulgu ve olaylarla birebir örtüştüğünü önemle vurgulayan Atilla Kart şu ifadeleri kullandı:
"Milli Piyango mensubu olduğunu, şu anda yurtdışında güzel bir hayat sürdürdüğünü, Kurum bünyesindeki çıkar örgütlenmesinden Kendisinin de yararlandığını “Çok Pişmanım” rumuzuyla ve “Atilla Bey şaibe olduğunu söylediği dönemde çok tedirgin olduk foyamız ortaya çıkacak diye” başlığıyla ifade eden bu kişi, Milli Piyango Müdürlüğünde yapılan çekilişlerin şaibeli olduğunu, mensupların çoğunun varlığının milyonlarla ifade edildiğini, ancak bunun kamufle edildiğini; çekiliş sonuçlarını değiştirmek ve istenilen rakamlara ikramiye çıkmasını sağlamanın hiçbir zorluğunun olmadığını; öncelikle TRT payı diye milyonlarca lira verilen canlı yayın ilişkilerinin ortadan kaldırıldığını; birçok özel kanaldan yayın talebi geldiği halde bu taleplerin kabul edilmediğini; önceden çekilişi birkaç vatandaş ve gazetecinin izlerken , TRT sözleşmesinin iptali sebebiyle izlemez hale geldiğini;
Sonuçlar açıklanmadan bayiler devreye sokuluyor
Çekiliş yapıldığında 21.30’da internet sitesinde sonuçlar açıklanıncaya kadar kimsenin haberinin olmadığını, çekiliş sonucu belli olur olmaz “son 1 kupon tavrıyla” hemen çıkan rakamları kapsayacak şekilde belli bayiler aracılığıyla iştirakin sağlandığını ; bu yöntemin canlı yayın iptalinden sonra rahatlıkla uygulanır hale geldiğini; ayrıntılı olarak ifade etmektedir."
Atilla Kart'ın açıklamasının son bölümü ise şöyle:
"Bu gelişmelerden sonra, Hükümetin, Halka saygı ve demokrasinin gereği olarak, sözü edilen bulgular karşısında inceleme, araştırma ve sonucundan Kamuoyunu bilgilendirme zorunluluğu bir kez daha doğmuştur"
- Milli Piyango yapılanmasında kayıt dışılık vardır. Kayıt dışı bir gelir mekanizması oluşmuştur. Devlet eliyle bu yapı himaye edilmektedir.
- Milyonlarca işsizin, dar gelirlinin, emeklinin umutlarının sömürüsü üzerinden suiistimaller yapılmaktadır. Milli Piyangoya umut bağlayan milyonlarca yoksul ve çaresiz insanlarımızın umutları üzerinden, haksız kazanç sağlayan ve suiistimal yapan bu yapının ve yapıyı himaye edenlerin sorgulanması kaçınılmazdır.
- Bir kez daha ifade ediyoruz; Hükümeti kamuoyuna açıklama yapmaya davet ederken; Tarafımıza ulaşan yeni bulgularla konuyu kamuoyu ve TBMM gündeminde takip etmeyi sürdüreceğimizi ifade ediyor; saygılar sunuyoruz."
MİLLİ PİYANGO OLAYI YARGIYA TAŞIYOR