Mobiltel (MOBTL) ürün yelpazesini genişletiyor 

Mobiltel İletişim Hizmetleri Sanayi ve Ticaret A.Ş. (MOBTL) OPPO markalı telefonların yeni modellerinin satışına Ekim ayı itibarıyla başladığını duyurdu. 

Mobiltel 29 Mayıs tarihinde yaptığı açıklamada OPP ürünlerinin satışına başlandığını duyurmuştu. Şirket bu kapsamda OPPO A60, OPPO Reno 11F ve OPPO A38 modellerinin satışlarını yapıyordu. OPPO telefonlarının Türkiye'deki üreticisi olan AGM Teknoloji Yatırım Sanayi ve Ticaret A.Ş'nin üretimine Eylül ayında başladığı OPPO Reno 11FS modelinin de Ekim ayından itibaren Mobiltel mağazalarında satılacağı belirtildi. 

Mobiltel'in Kamuyu Aydınlatma Platformu'nda yer alan açıklamasında şu ayrıntılara yer verildi; 

"29.05.2024 tarihli Kamuyu Aydınlatma Platformu (KAP) açıklamamızda, küresel akıllı telefon pazarının önde gelen markalarından OPPO ürünlerinin satışlarına başlandığını kamuoyuna duyurmuştuk."

Bu kapsamda, Mıstaçoğlu Grup şirketlerinden AGM Teknoloji Yatırım Sanayi ve Ticaret A.Ş, hali hazırda üretimini gerçekleştirdiği OPPO A60, OPPO Reno 11F ve OPPO A38 modellerine ek olarak, OPPO Reno 11FS modelinin üretimine Eylül 2024 itibarıyla başlamış, ürünün satışı da Ekim 2024 itibarıyla başlamıştır.

Bu üretim sürecinin, satış ve dağıtım haklarına sahip olan grup şirketimiz Mobiltel İletişim Hizmetleri San. ve Tic. A.Ş'nin ileriye dönük finansal performansını olumlu etkilemesi ve konsolide mali tablolarda gelir ve karlılık üzerinde artış yaratması beklenmektedir.

Özellikle yeni model üretiminin, satış kanallarında çeşitliliği artırarak şirketimizin pazar payını genişletmesi, operasyonel karlılık oranlarında iyileşme sağlaması ve bu kapsamda Mobiltel İletişim Hizmetleri San. ve Tic. A.Ş'nin piyasa değerine olumlu katkıda bulunması hedeflenmektedir.

Şirketimizin stratejik büyüme planları doğrultusunda, grup şirketleri bünyesinde gerçekleştirilen OPPO ve OMIX markalı akıllı telefonların yerli üretim avantajlarını da kullanarak pazar payının genişletilmesi ve faaliyet karlılığının artırılması temel önceliklerimizdendir.

Bu doğrultuda yapılan yatırımların, Mobiltel İletişim Hizmetleri San. ve Tic. A.Ş'nin piyasa değerini artırarak, pay sahiplerimizin uzun vadeli değer yaratma beklentilerini destekleyeceği öngörülmektedir. Üretim ve satış faaliyetlerimiz, aynı zamanda operasyonel verimlilik ve maliyet optimizasyonu sağlayarak, ileriye dönük büyüme potansiyelimizi daha da güçlendirecektir.

Gelişmelere ilişkin detaylar, KAP üzerinden kamuoyuyla paylaşılmaya devam edilecektir. "