Nasdaq, Dow Jones ve S&P 500 teknoloji hisseleri gerileyince düşüşle kapandı

New York Borsası'nda teknoloji hisselerine gelen satışlar Nasdaq, Dow Jones ve S&P 500'ün günü kayıpla tamamlamasına neden oldu.

ABD borsaları Çarşamba günü, 10 yıllık Hazine ihalesindeki zayıf talebin yatırımcıların tedirginliğini artırması ve teknoloji hisselerindeki sert satışların etkisiyle düşüşle kapandı.

Endeksler Çarşamba gününe yukarı yönlü  bir başlangıç yaptı ve öğleden sonra gücünü kaybetmeye başladı. Küresel hisse senetlerinde yakın zamanda yaşanan sert satışın ardından yatırımcılar hala gerginken, hisse senetleri Hazine ihalesinin ardından kazançlarını daha da geriletti. Daha sonra üç endeks de kırmızıya döndü ve kapanıştan hemen önce kayıplar arttı.

Chase Investment'tan , Peter Tuz, "Önümüzdeki sekiz hafta boyunca endişelenecek çok şey var, bu yüzden daha fazla volatilite bekliyorum. Birkaç günlük rallinin ardından küçük bir satış daha yaşarsanız şaşırmam" dedi. 

Yatırımcılar, diğer faktörlerin yanı sıra olası bir ABD resesyonundan ve ABD şirketlerinin tahmin edilenden zayıf beklentiler açıklamasından endişe duyuyor.

S&P 500 40,36 puan ve yüzde 0,77 kayıpla 5.199,67 puana gerilerken, Nasdaq Bileşik endeksi 167,99 puan ve yüzde 1,03 kayıpla 16.198,86 puana geriledi. Dow Jones Sanayi Endeksi 222,06 puan ve yüzde 0,57 düşüşle 38.775,60 puana geriledi.

BOJ'un 31 Temmuz'da 15 yıldır görülmemiş bir seviyeye sürpriz faiz artırımı, yatırımcıların yüksek getirili varlıklar elde etmek için yaygın olarak kullanılan düşük faizli para birimindeki yükselişin ardından keskin yen taşıma pozisyonlarını geri çekmesiyle küresel hisse senetlerinde bir bozgun yaşanmasına neden oldu.

Walt Disney'in (DIS.N) hisseleri, önümüzdeki çeyreklerde tema parkı işinde "talepte ılımlılaşma" öngörmesi nedeniyle düştü.

Super Micro Computer  hisseleri, çeyreklik düzeltilmiş brüt kar marjlarının tahminlerin altında olduğunu bildirmesinin ardından düştü. Rakip Dell Technologies (DELL.N), yüzde 4,9 düştü.

Piyasalar önümüzdeki hafta, Fed Başkanı Jerome Powell'ın konuşma yapması planlanan Jackson Hole, Wyoming etkinliği öncesinde ABD merkez bankası yetkililerinin para politikasına ilişkin daha fazla yorum yapmasını bekliyor.