NEF’in patronu Erden Timur FBI tarafından New York'ta gözaltına mı alındı

NEF’in Patronu Erden Timur’un New York Belediye Başkanı Eric Adams'a Rüşvet Soruşturması Kapsamında FBI Tarafından Gözaltına Alındığı İddiası

Fenerbahçe kongre üyelerinden gazeteci Lübe Ayar, Galatasaray’ın eski yöneticisi Erden Timur’un ABD’de FBI tarafından gözaltına alındığını öne sürdü. Ancak Timur, bu iddiaları yalanlayarak gözaltına alınmadığını, yalnızca New York Belediye Başkanı Eric Adams'a yapılan bağışlar konusunda ifadesine başvurulduğunu belirtti.

Lübe Ayar, özel haberinde şu ifadeleri kullandı: "Erden Timur, New York Havaalanı'nda FBI tarafından gözaltına alındı. Timur'un, Türk yetkililer ve iş insanlarından rüşvet ve yasadışı bağış almakla suçlanan New York Belediye Başkanı Eric Adams ile ilgili soruşturma kapsamında sorgulandığı öğrenildi."

Bu iddiaların ardından Haluk Yürekli, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, Erden Timur ile telefon görüşmesi yaptığını ve gözaltı iddialarının asılsız olduğunu belirtti. Yürekli, "Erden Timur bana, gözaltında olmadığını, ABD’ye gittiğinde bir soruşturma hakkında ifadesine başvurulduğunu, sorulara cevap verdikten sonra yoluna devam ettiğini söyledi" dedi.

Erden Timur İddiaları Reddetti

Cumhuriyet yazarı Murat Ağırel’e konuşan Erden Timur, iddiaların gerçek dışı olduğunu vurguladı. ABD’ye NEF Orkestrası'nın konseri için gittiğini belirten Timur, gözaltına alınmadığını ve polislerin kendisine sadece New York Belediye Başkanı Eric Adams'tan para alıp almadığını ve bağış yapıp yapmadığını sorduklarını söyledi.