Netflix Salı günü yaptığı açıklamada, Kore dizileri, filmleri ve senaryosuz şovlar üretmek için önümüzdeki dört yıl içinde Güney Kore'ye 2,5 milyar dolar yatırım yapmayı planladığını ve şirketin 2016'dan bu yana pazara yaptığı yatırım miktarını ikiye katladığını söyledi.
ABD yayın servisi duyuruyu Güney Kore Devlet Başkanı Yoon Suk Yeol ile Netflix eş CEO'su Ted Sarandos arasında yapılan görüşmenin ardından yaptı. Yoon, altı günlük bir devlet ziyareti için Pazartesi günü Washington'a geldi.
Başkan Yoon bu yatırımı Güney Kore'nin içerik endüstrisi ve ülkenin kültürel ihracatını ve yumuşak gücünü artırmaya çalışan Netflix için "büyük bir fırsat" olarak memnuniyetle karşıladı.
Güney Koreli prodüksiyon ve eğlence şirketlerinin hisseleri Salı günü, ülkenin daha küçük Kosdaq endeksinin %2,21'lik düşüşüne kıyasla Showbox ve Studio Dragon'un sırasıyla %8,75 ve %2,26'lık artışlarıyla yükseldi.
"Kore Dalgası" ya da Hallyu olarak bilinen Güney Kore'nin eğlence sektörü son yıllarda küresel bir patlama yaşadı. BTS ve Blackpink gibi K-pop gruplarının başını çektiği müzik piyasası bu yükselişe öncülük ediyor.
Hükümetin son verilerine göre 2021 yılında müzik, video oyunları ve filmler gibi içeriklerin ihracatı 12,4 milyar dolarla rekor seviyeye ulaştı ve ihracat hacminde ev aletleri ve şarj edilebilir pilleri geride bıraktı.
Sarandos yaptığı açıklamada, yayın platformunun "Squid Game", "The Glory" ve "Physical:100" gibi Güney Koreli yaratıcılar tarafından üretilen küresel hitlerine atıfta bulunarak, "Bu kararı alabildik çünkü Kore yaratıcı endüstrisinin harika hikayeler anlatmaya devam edeceğine güveniyoruz" dedi.
2021'de yayınlanan "Squid Game", ilk 28 günde 1,65 milyar saatlik yayınla Netflix'in tüm zamanların en çok izlenen dizisi olmaya devam ediyor.
Netflix geçen hafta beklenenden daha hafif bir tahmin sundu, çünkü iyileştirmeler yapmak için ikinci çeyreğe kadar izinsiz şifre paylaşımını engellemeye çalışıyor ve bazı finansal faydaları geciktiriyor.