Netflix'i reklam izleyerek kullananların sayısı 40 milyonu aştı

Netflix, reklam destekli planın aylık 40 milyon aktif kullanıcısı olduğunu bildirdi

Netflix'in reklamcılıktan sorumlu Başkan Yardımcısı Amy Reinhard, şirketin reklam destek planının bir yıl önce 5 milyon olan küresel aylık aktif kullanıcı sayısının 40 milyona ulaştığını ve 11 Ocak'ta bildirilen 23 milyon rakamını neredeyse ikiye katladığını açıkladı.

Bu sıçrama, yayın şirketlerinin sıkı bir rekabetle karşı karşıya olduğu ve abonelerini elde tutmak için rakipleriyle paketler sunduğu bir dönemde gerçekleşti.

Reklam destekli planı Kasım 2022'de başlatan Netflix, tüm kayıtların %40'ının mevcut oldukları ülkelerdeki bu planlardan geldiğini söyledi.

Araştırma şirketi Antenna'nın bu hafta başında açıkladığı verilere göre, dördüncü çeyrekte yayın endüstrisinin brüt abone kazanımlarının büyük bir kısmı ilk kez reklam destekli planlardan geldi.

Netflix ayrıca, müşterilerine reklam satın almak ve kullanıcılarla daha iyi etkileşim kurmak için yeni yollar sunmak amacıyla 2025 yılı sonuna kadar şirket içi bir reklam teknolojisi platformu başlatacağını söyledi.

Şirket, otomatik reklam satın almayı hızlandırmak için Trade Desk, Google Display & Video 360 ve reklam teknolojisi firması Magnite ile birlikte çalışacağını ve Microsoft'a katılacağını söyledi.

Geçtiğimiz ay, Comcast'in sahip olduğu yayın hizmeti Peacock, reklam destekli planını aylık 7,99 dolara çıkaracak planlarının fiyatlarını artıracağını söyledi.

Çarşamba günü erken saatlerde Netflix, yayın hizmetine daha fazla canlı program ekleme çabalarını ikiye katlayarak bu yıl Noel Günü'nde iki Ulusal Futbol Ligi maçını yayınlayacağını söyledi.