New York borsasında piyasa öncesi işlemlerde dikkat çeken hisseler

New York borsasında Pre-Market'ta en hareketli hisseler

Haftanın son işlem günü New York borsasında piyas öncesi işlemlerde en hareketli hisseler şunlar:

Costco Wholesale Corp (NASDAQ:COST)

Perakende devi Costco, önceki seans kapanışıyla birlikte 4Ç finansal sonuçlarını açıkladı. Şirket, net satışlarının bir önceki yılın aynı çeyreğine göre %1 artarak 78.2 milyar dolara ulaştığını açıkladı. Toplam gelir ise 79.7 milyar dolara ulaştı ve bir önceki yıla göre %1 arttı, ancak 79.95 milyar dolarlık piyasa beklentisinin altında kaldı. Pay başına kâr 2023 mali yılının aynı dönemine kıyasla %9 artarak 5.29 dolara yükseldi. Net kâr yıllık bazda %9 artarak 2.35 milyar dolara ulaştı. Costco, 9A sonuçlarında yıllık bazda %5 artışla 249.6 milyar dolar net satışa ulaştı. COST hisse senedi seans açılışı öncesi işlemlerde %1'in üzerinde ekside.

Dollar General (NYSE: DG)

Perakende şirketinin hisseleri, Citi'nin rakip şirket Walmart'ın (NYSE: WMT) pazar payındaki kazanımlarının şirkete baskı yapacağını belirtmesinin ardından %2 ekside. Kurum, şirket için notunu nötr'den sat'a indirgerken fiyat hedefini 91.00 dolardan 73.00 dolara düşürdü. Kurumun fiyat hedefi %16.03 potansiyel düşüşe işaret ediyor.

Bristol-Myers Squibb Company (NYSE:BMY)

ABD Gıda ve İlaç Dairesi'nin (FDA) yetişkinler için şizofreni tedavisi Cobenfy'yi onaylamasının ardından biyofarmasötik şirketinin hisseleri %4'ün üzerinde artıda. Şirketin yıl sonunda bitecek olan patentleri mevcut. Bu bağlamda, Cobenfy patentlerin sona ermesinden kaynaklanan potansiyel gelir kaybını telafi etme baskısıyla karşı karşıya olan Bristol Myers Squibb için uzun vadeli satış fırsatı olabilir.

Novo Nordisk A/S (NYSE:NVO)

Danimarkalı sağlık şirketinin ABD'de listelenen hisseleri, JPMorgan'ın üçüncü çeyrekte Wall Street'in beklediğinden daha düşük bir satış rakamı beklediğini bildirmesinin ardından %2.9 ekside. Banka, bunun kısmen gişe rekorları kıran kilo verme ilacı Wegovy için şirketin normalden daha zayıf tahmininden kaynaklandığını açıkladı.

Super Micro Computer (NASDAQ:SMCI)

Bilgi teknolojisi şirketinin hisseleri, önceki seanstaki %12'lik kayıplarına ek olarak seans açılışı öncesi işlemlerde %2 düştü. Wall Street Journal, Adalet Bakanlığı'nın şirket hakkında bir soruşturma başlattığını bildirdi. Bu, Hindenburg Research'ün geçen ay şirkette kısa pozisyon aldığını açıklamasının ardından geldi. Adalet Bakanlığı soruşturma nedeni olarak "muhasebe manipülasyonuna dair yeni kanıtları" dayanak gösterdi.

HP Inc (NYSE:HPQ)

Teknoloji donanım şirketinin hisseleri, Bank of America'nın şirket için notunu satın al'dan nötr'e düşürmesinin ardından seans açılışı öncesi işlemlerde %3.2 ekside. Banka, HP'nin önümüzdeki yıllarda hisse başına kârını yükseltmek için hisse geri alımlarını artırabileceğini belirtti.

Amazon.com Inc (NASDAQ:AMZN), İngiltere Rekabet ve Piyasalar Kurumu (CMA) tarafından Anthropic'e yaptığı 4 milyar dolarlık yatırımının daha fazla araştırılmayacağı yönünde bir karar aldı. CMA, Amazon'un Anthropic ile olan iş birliğinin İngiltere pazarlarındaki rekabeti, özellikle de yapay zeka alanında önemli ölçüde azaltıp azaltmayacağını değerlendirmek için bir soruşturma başlatmıştı.

Yapay zeka araştırma laboratuvarı Anthropic, yapay zeka geliştirme alanında önemli bir oyuncu olarak pazar payı kazandı. Amazon'un şirketle olan ilişkisi, yapay zeka ve bulut bilişim alanındaki konumunu güçlendirmeye yönelik daha geniş bir stratejinin parçası olarak değerlendirilebilir.

KAYNAK: Yatırım Finansman - Wall Street'te bugün