New York Borsası'nda S&P 500 ve Nasdaq rekorla kapandı, Dow Jones Geriledi 

Wall Street'te Yatırımcılar bu hafta başlayacak olan bilanço dönemine dair beklentileri satın alırken, S&P 500 ve Nasdaq rekorla kapandı, Dow Jones Geriledi 

Wall Street'te Yatırımcılar bu hafta başlayacak olan bilanço dönemine dair beklentileri satın alırken, S&P 500 ve Nasdaq rekorla kapandı, Dow Jones Geriledi 

S&P 500 endeksi günü yüzde 0,1 artışla 5.572,85 seviyesinde tamamlarken, Nasdaq Bileşik endeksi yüzde 0,28 artışla 18.403,74'e yükseldi. Dow Jones Sanayi Endeksi 31 puan ve yüzde 0,08 düşüşle 39.344,79'dan günü tamamladı.

S&P 500 Endeksi, enflasyondaki azalmanın ve ekonomideki herhangi bir zayıflığın Fed'in faiz indirimine yol açabileceği yönündeki iyimserliğin devam ettiği bir dönemde son beş hafta içindeki dördüncü olumlu haftasını yaşıyor.

Perşembe günü açıklanacak olan Haziran ayı tüketici fiyat endeksi, manşet rakamının hafif bir iyileşme göstermesi durumunda bu faiz indirimi umutlarını güçlendirebilir. Üretici fiyat endeksi verileri ise Cuma günü açıklanacak.

Geçen hafta, istihdam verileri istihdam piyasasında hafif bir soğumaya işaret ediyordu. Bu da faiz indirimi beklentilerini artırdı. ABD ekonomisi haziran ayında beklenenden daha fazla iş yaratmasına rağmen işsizlik oranında da beklenmedik bir artış yaşandı ve yüzde 4'ten yüzde 4,1'e çıktı. CME FedWatch Tool'a göre yatırımcılar şu anda 2024'te ilki Eylül'de olmak üzere iki faiz indirimi bekliyor.

UBS stratejisti Vincent Heaney Pazartesi günkü notunda, "Sağlam ekonomik büyüme ve kazanç artışı, faiz indirimleri ve yapay zekaya artan yatırımın yönlendirdiği temel zeminin hisse senetleri için destekleyici olmaya devam ettiğine inanıyoruz" dedi.

Yatırımcılar, faiz oranlarını düşürmek için çok uzun süre beklemenin işgücü piyasasına zarar verebileceğinden ve ekonomiyi resesyona sürükleyebileceğinden endişe ediyor. Powell'ın Salı ve Çarşamba günü ABD Senatosu ve Temsilciler Meclisi komiteleri önünde altı ayda bir verdiği ifadeyi yakından izleyecekler.

ROSS MAYFIELD


Baird'den yatırım stratejisi analisti Ross Mayfield, "Yatırımcıların duymak istediği şey, güvercin bir ton ve özellikle işgücü piyasası açısından bugün iki taraflı risklerin daha dengeli olduğunun kabul edilmesidir" dedi.

LSEG I/B/E/S'ye göre analistler, ortalama olarak S&P 500 şirketlerinin toplam hisse başına kazançlarının ilk çeyrekteki %8,2'lik artıştan ikinci çeyrekte %10,1 oranında artacağını öngörüyor.

Şimdilik sükunet hakim. S&P 500 Nisan ayından bu yana bir günde %1'den fazla düşmedi.

MARK HACKETT

Nationwide'ın yatırım araştırma şefi Mark Hackett, "Mevcut piyasa neredeyse eşi benzeri görülmemiş derecede olumlu ve istikrarlı. Bu tür tutarlı kazançları neredeyse hiç dalgalanma olmadan görmek son derece nadirdir" dedi. "Yatırımcılar kazançlar başladıktan sonra biraz dalgalanma görmeye hazırlıklı olmalı" diye ekledi.

Pazartesi günü çiple ilgili hisseler başı çekerken,Super Micro Computer, Intel ve Advanced Micro Devices hisseleri en az %4 artışla S&P 500'ün en iyi performans gösterenleri arasında yer aldı. Corning %12 artışla endeksin en çok kazananı oldu. TV ekranları ve akıllı telefonlar için cam üreticisi yapay zekadan destek alıyor ve ürün satış beklentilerini artırıyor.

Nike hisseleri dört yılın en düşük seviyesi olan 73 dolar civarında kapandı. Yatırımcılar, geçen ayın sonlarında hayal kırıklığı yaratan üç aylık sonuçlar bildirdiği için giyim üreticisini cezalandırdı.

PepsiCo ve Delta Hava Yolları mali tablolarını perşembe günü açıklayacaklar. Daha sonra Citigroup da dahil olmak üzere bir dizi büyük banka ve JPMorgan Chase Cuma günü ikinci çeyrek kazanç sezonunu başlatacak.