Nvidia coşkusu Dell hisselerine yeni rekorunu kırdı

Teknoloji devi Dell, yapay zeka hisselerindeki rallinin ortasında rekor seviyeye ulaştı.

Dell Technologies hisseleri yeni teknolojiye yönelik güçlü iyimserlikle desteklenen üretken yapay zeka uygulamaları üzerinde çalışan şirketlerdeki rallinin ortasında Cuma günü rekor seviyeye ulaştı.

Yapay zeka ağırlıklı Nvidia, Çarşamba günü güçlü çeyrek sonuçları yayınladı ve Wall Street beklentilerinin üzerinde cari çeyrek geliri tahmin ederek müşterilerin yapay zeka harcamalarının güçlü kalmaya devam edeceğini pekiştirdi.

Pozitif ivme, yakın zamanda Nvidia ile işbirliği içinde yapay zeka odaklı kişisel bilgisayarları ve daha güçlü sunucuları piyasaya süren Dell'e kadar uzandı.

TECHnalysis Research'ten Bob O'Donnell, "Bu Dell için önemli ve tam zamanında gelen yeni bir fırsat" dedi.

Dell hisseleri Cuma öğleden sonra bazı kazançlarını azalttıktan sonra %6 artışla 162,82 $'a yükseldi ve piyasa değerine 6,6 milyar $ ekleme yolunda ilerledi. Bugüne kadar iki kattan fazla artış gösteren hisse senedi, önceki üç seansı da yeşil renkte tamamladı.

Cuma günü, büyük çip firmalarının hisseleri Nvidia'nın yaklaşık %1'lik yükselişi ve Qualcomm'un %4'lük kazancı arasında yükseldi. Arm Holdings'in ABD'de listelenen hisseleri %2,3 artış gösterdi.

Yazılım şirketleri C3.ai (AI.N) ve Palantir Technologies (PLTR.N) hisseleri sırasıyla %0,6 ve %1,6 artış gösterdi.

Couterpoint Research analistlerinden Akshara Bassi, "Çip şirketlerinin, özellikle 2024 yılı için yatırım harcamalarında önemli bir artış olduğunu belirten Bulut sağlayıcılarından gelen yapay zeka çipiyle ilgili siparişlerden büyük ölçüde faydalanması bekleniyor" dedi.