Nvidia hisselerinde bir aylık yükseliş yüzde 25'i aştı

Nvidia hisseleri son bir ayda %25 artarak teknoloji kazançları öncesinde rekor seviyeye yaklaştı.

Nvidia hisseleri geçtiğimiz ay %25 artış gösterdi ve Meta, Microsoft ve Alphabet gibi en iyi müşterilerin yapay zekaya yapacakları yatırımlar konusunda hissedarları bilgilendirecekleri önümüzdeki haftalarda teknoloji kazanç sezonu öncesinde rekora yaklaşıyor.

Ağustos sonu ve Eylül başındaki kısa ama dramatik düşüşün ardından Nvidia keskin bir toparlanma gösterdi. Hisse senedi Çarşamba günü hafif bir düşüşle 132,65 dolardan kapandı ve Haziran ayında ulaştığı 135,58 dolarlık en yüksek kapanış seviyesinin hemen altında kaldı. Nvidia, Apple'ın ardından en değerli ikinci şirket olarak Microsoft'u geride bıraktı.

Nvidia, Meta, OpenAI, Alphabet, Microsoft ve Oracle gibi şirketlerin grafik işlem birimlerine veya GPU'lara büyük yatırımlar gerektiren teknolojileri ve ürünleri tanıtmaya devam etmesiyle yapay zeka patlamasının en büyük faydalanıcısı oldu.

Ağustos ayında Nvidia, gelirin yıldan yıla %122 arttığını ve net gelirin iki kattan fazla artarak 16,6 milyar dolara yükseldiğini gösteren mali ikinci çeyrek kazançlarını bildirdi. Şirket ayrıca bu çeyrek için beklenenden daha güçlü bir öngörüde bulundu ve yeni Blackwell yapay zeka çipinden birkaç milyar dolar değerinde sevkiyat yapmayı beklediğini söyledi. Talep o kadar yüksek ki, Nvidia mevcut nesil Hopper çipi için sevkiyatların önümüzdeki iki çeyrekte artmasını bekliyor.

Mizuho analistleri Çarşamba günü yayınladıkları bir notta, şirketin yaklaşık %95 pazar payına sahip olduğunu tahmin ederek, “NVDA'nın Veri Merkezi uygulamaları için yapay zeka çiplerinde lider olmaya devam ettiğini görüyoruz” dedi.

Analistler hisse senedi için 140 dolarlık bir fiyat hedefine sahipler ancak Çin'e yönelik ihracat kısıtlamalarının potansiyel olarak artması, Tayvan'la ilgili jeopolitik gerilimler veya yapay zeka sunucu harcamalarında önemli bir geri çekilme gibi risklere dikkat çektiler.

CEO Jensen Huang geçen hafta CNBC'nin “Closing Bell Overtime” programında verdiği bir röportajda Blackwell çipine yönelik “çılgın” talepten bahsederken “Herkes en fazlasına sahip olmak ve ilk olmak istiyor” dedi. Birim başına 30.000 ila 40.000 dolara mal olacak GPU'nun üretiminin dördüncü çeyrekte artması ve 2026 mali yılına kadar devam etmesi bekleniyor.

Hisse senedi geçtiğimiz ay başka nedenlerle de yükseldi. Nvidia hisseleri, Huang'ın şirket hisselerini satmayı bitirdiğini gösteren bir dosyanın ardından 23 Eylül'de %4 yükseldi.